Головна » 2013 » Січень » 12 » «Краєвиди Київщини» – в акварелях
13:03
«Краєвиди Київщини» – в акварелях
У приміщенні Київської обласної державної адміністрації розгорнуто виставку акварелі заслуженого художника України Анатолія Марчука, присвячену 80-річчю утворення Київської області. Виставка талановитого митця триватиме до 1 лютого. 

Анатолій Марчук – один із провідних художників України. Його мистецтво базується на міцній реалістичній основі, на вправному рисунку. Підвалини його професіоналізму сягають ще періоду навчання в майстерні книжкової графіки професора Василя Чебаника в Київському художньому інституті. Окрім малярських технік, йому підвладні техніки графічні: малюнок, гравюра, офорт тощо. В експозиції представлено 30 графічних творів у техніці акварелі. 

У 80-х роках минулого століття ним були створені графічні цикли в техніці офорту «Погляд крізь століття», «Пам’ятки архітектури», «Зимові мотиви», «Дерева». В 2012 році ним створена серія акварелей «Краєвиди Київщини». Творчість Анатолія Марчука є своєрідним містком, що поєднує два напрямки розвитку сучасної образотворчості – наш традиційний із постмодерним західним. 

У 90-х роках він створив полотна «Сплюндрована святиня», «Слід птаха», «Натюрморт з глечиками», «Місто», «Згадуючи Г. Гавриленка», «Пам’ять землі», які знайшли своє місце в провідних музеях України. 

Більшість робіт художника виконано в жанрах натюрморту, пейзажу, портрету з ознаками тематичної картини. З ними він брав участь у понад 180 виставках, 40 з яких персональні. Також Анатолій Марчук є засновником Макарівської картинної галереї. Твори майстра представлені в багатьох провідних музеях України та світу. 

Інф. прес-служби КОДА
Переглядів: 1038 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus