Головна » 2013 » Січень » 5 » Козаровицькі вечорниці
13:15
Козаровицькі вечорниці
Приємним сюрпризом для козаровичан було віршоване запрошення на вечорниці від аматорського колективу «Журавлині ключі» . 

До святкової зали, прикрашеної рушниками та іншими старожитностями, прийшли і старі, і молоді – справжні шанувальники українських народних традицій та звичаїв. Кожного зустрічали господині вечорниць та проводили до столів із солодощами та узваром. А далі розпочалося святкове дійство із піснями, танцями, оповідками, кумедними театральними мініатюрами. Атмосфера вечорниць була посправжньому родинною. Ледве артисти починали пісню, її підхоплювали глядачі, і линула над селом то сумна, то весела мелодія, злітаючи аж до небес. А коли наприкінці свята всі разом, стоячи виконали величальну пісню «Многії літа» – стало ясно, що українська народна пісня живе і буде жити саме завдяки таким ентузіастам, як талановиті артисти з «Журавлиних ключів». 

Вечорниці вдалися на славу – бо ніхто не поспішав розходитися по домівках. Лунали слова вдячності учасникам ансамблю, їх незмінному керівнику Людмилі Снігур, яка очолює колектив багато років, режисеру Ніні Клімовій, музичному керівнику Петру Пишкіну. 

Дякували за те, що артисти-аматори щоразу дивують глядачів новими піснями, красивими народними костюмами, не зупиняються на досягнутому, а прагнуть досконалості у пропаганді української народної пісні. У свою чергу керівник колективу Людмила Снігур висловила щиру подяку Козаровицькому сільському голові Володимиру Овсієнку за підтримку колективу взагалі і за допомогу в придбанні нового баяну, зокрема. 

Багата наша Вишгородщина на самобутні таланти – у цьому її сила, слава і майбутнє! 

Тамара РИХЛИК
Переглядів: 1324 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus