Головна » 2015 » Березень » 14 » Козацькому роду нема переводу!
13:00
Козацькому роду нема переводу!
З перших днів війни, розв’язаної Росією на сході України, димерці, продов­жуючи славні традиції козаччини XVІІ століття на території Димера, стали на захист своєї Вітчизни.
 
Серед перших добровольців, які невагаючись пішли на фронт, були і наші земляки Руслан Шарапа, Микола Сингаєвський, Володимир Марченко, Олександр Почапський, Дмит­ро Сочнєв, Андрій Фаст та багато інших. Частина з них після поранень відновлюють здоров’я, а Андрій Фаст нагороджений орденом  Богдана Хмельницького ІІ ступеня за бої в районі Дебальцево.
 
Практично все населення селища разом з селищною радою надавало гуманітарну допомогу як нашим воїнам, так і місцевому населенню східних регіонів України, яке постраждало внаслідок агресії. Майже щотижня групи волонтерів, ризикуючи власним життям, переправляли в зону бойових дій засоби захисту нашим бійцям та іншу гуманітарну допомогу. Одній із груп у складі Юрія Горголя, Олексія Куліша та Геннадія Фільова чудом вдалось уникнути полону. І коли нарешті вони дістались нашого блокпосту і побачили український прапор, то вигукнули: «Ми ніколи раніше не задумувались над тим, який дорогий для нас синьо-жовтий прапор і наскільки він красивий!» Неодноразово наші волонтери з болем у серці розповідали про загиблих та скалічених наших воїнів, яких уже не побачили при черговій доставці гуманітарної допомоги. Мабуть, саме це і змусило одного з волонтерів піти добровольцем до батальйону «Айдар». Після чергового повернення з зони АТО Юрій Горголь, депутат Димерської селищної ради, оголосив про своє рішення: приєднатись до «Айдару». Крім того, він вирішив ще й придбати для потреб  батальйону автомобіль «Jeep Cherokее».  Кошти на придбання автомобіля допомог­ли зібрати підприємці селища, серед яких Марія Жадобко, Павло Кретов, Микола Ніколаєвський,  В’ячеслав Власенко, Андрій Кучерявий, Юрій Кіщук, Сергій Правдивий, Юрій Чалий, Олена Льовіна, Валентина Сироватка та Валерій Стіч.
 
Юрій сам поїхав до Австрії, купив автомобіль і доправив його до Димера, де в присутності громади 28 лютого священик Української Православної церкви Київського патріархату отець Богдан освятив його, а вже 1 березня Юрій відправився в зону АТО до своїх побратимів.
 
На зауваження друзів і знайомих, що Юрій міг би своєю енергією більше принести користі в якості волонтера, він відповів: «А що потім я скажу своєму сину і доньці про час, коли йшла визвольна боротьба проти окупантів? Я – чоловік, і зі зброєю в руках хочу захищати своїх дітей, дружину, батьків і Батьківщину від здичавілого сусіда!»  І той, хто добре знайомий з Юрою, його патріотичними батьками та дружиною, розуміє, що інакше він і не міг вчинити.  Успішна людина, приватний підприємець, батько двох дітей, який раніше за віком був знятий з обліку у військкоматі, взяв збою в руки і пішов захищати свою землю.
 
Не має сумніву, що країна, яка має таких синів і такий народ, обов’язково переможе!
Слава Україні! Героям слава!
 
Йосип РЕШКО,
депутат Димерської селищної ради
Категорія: Димерська громада | Переглядів: 968 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus