Головна » 2014 » Грудень » 13 » «Козацькі звитяги» у «Сузір’ї»
10:14
«Козацькі звитяги» у «Сузір’ї»
Уже традиційно у Вишгородській спеціалізованій школі «Сузір’я» відбулось спортивне свято до Дня української армії. У лицарських змаганнях «Козацькі звитяги» серед старшокласників взяли участь збірні команди 10 та 11 класів, численні вболівальники.
 
На урочистому відкритті патріотичного заходу виступила директор школи Світлана Лозицька, яка відзначила велике виховне значення цієї акції. У майбутнє Україну поведуть теперішні юнаки-школяри. Міць держави базується на самовідданих воїнах, які ростуть і загартовуються сьогодні. 
 
У роботі суддівської колегії взяла участь капітан-директор флотилії «Вільні вітрила», отаман козачок-берегинь Вишгородської управи жіночої спілки українського козацтва, капітан-командор, спортивний суддя першої категорії Лідія Мельникова. Первинну підготовку заходу здійснили військовий керівник школи Володимир Кабачинський, вчитель фізкультури Наталія Свінчак, які також були суддями на лінії. Технічну підготовку та загальну організацію провела завуч школи Тамара Павлусенко. 
 
Програма святкових змагань включала елементи народного військово-прикладного багатоборства та традиційних козацьких випробувань: підтягування на перекладині, одягання військового респіратора та протирадіаційного костюма на швидкість, метання «козацької довбні», козацький хокей, втеча з полону в кайданках, командне перетягування каната.
 
Технічні результати: підтягування на перекладині у «висі»: перше та друге місця поділили Дмитро Бадеха (10 клас) та Олександр Ляшок (11 клас) – вони підтягнулись по 16 разів. 3-4 місця дістались десятикласнику Євгену Клименку та одинадцятикласнику Петру Трашкуну – 15 підтягувань. 
 
Вправу «одягання ОЗК» (протирадіаційного костюма) виграв Олександр Пятаков (11 клас). Друга позиція у десятикласника Євгена Сидоренка.
 
У конкурсі капітанів («метання козацької довбні») переміг десятикласник Владислав Ярошенко. Олександр Ляшок (11 клас) – на другому місці. 
 
Бурю емоцій викликала вправа «втеча з полону» та одягання військового респіратора. Ці вправи увійшли до комплексного заліку. Перетягування каната при рівній кількості набраних очок визначило загальну перемогу учнів 11 класу – майбутніх випускників школи 2015 року.
 
Переможці та призери нагороджені дипломами та медалями. Усі учасники боротьби пригощались солодощами. Почесними грамотами вишгородського спортивного товариства «Україна»  за досягнуті успіхи у військово-патріотичному вихованні та фізичній підготовці школярів нагороджені директор школи Світлана Лозицька, вчитель фізкультури Наталія Свінчак та військовий керівник Володимир Кабачинський.
 
Учасники свята  хвилиною мовчання вшанували воїнів, які полягли у боях за незалежну Україну на Сході країни. До меморіальної дошки загиблого в АТО випускника школи «Сузір’я»  Євгена Єрмакова покладено квіти. 
 
Анатолій МИСЬКО,
головний суддя змагань, адмірал-командор українського козацтва
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 486 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus