Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Козацькі традиції – невмирущі
22:00
Козацькі традиції – невмирущі

Напередодні Покрови Святої Богородиці у Хотянівській загальноосвітній школі I-III ст. відбулося дитяче свято. До цієї дати та Дня захисника України були запрошені військовослужбовці, котрі брали участь в антитерористичній операції на східних теренах нашої держави. Святковий концерт на честь свята підготував педагогічний колектив Хотянівської загальноосвітньої школи, працівники сільської ради, учні, батьки та запрошені учасники АТО.
– Цього разу посвячуємо у козачата теперішніх другокласників, – розповідає директор Хотянівської школи Олена Нікуліна. – «Першачки» з гордовитою цікавістю спостерігають за посвятою своїх старших товаришів у козаки, адже наступного року передавати естафету будуть саме їм. А сьогодні троє справжніх героїв АТО взяли безпосередню участь у посвяті школярів.
Учасники АТО – Микола Єлисейович Вдовиченко (11-й батальйон територіальної оборони) та Микола Петрович Вдовиченко з 72-ї окремої аеромобільної бригади, а також їх товариш, командир відділення 95-ї аеромобільної бригади сержант Олександр Стеценко привітали школярів із Днем українського козацтва, що з давніх часів припадає на свято Покрови Святої Богородиці, та Днем захисника Вітчизни і побажали успіхів у навчанні, спорті і патріотичних починаннях.
Обом Вдовиченкам та Олександру Стеценку Хотянівський сільський голова Володимир Грищенко вручив нагрудні знаки учасників АТО, грошові винагороди та поздоровив бійців АТО з благополучним поверненням додому після гідного виконання військового обов’язку. 
Відзнакою Президента України і грошовою винагородою з нагоди 70-річчя Перемоги над фашизмом відзначено і ветерана Другої світової війни Миколу Грищенка.
Далі на юних козачат, батьків та гостей чекала спортивна естафета. Учні демонстрували набуті в школі навички, як то силу у перетягуванні канату, здібності в образотворчому мистецтві, кмітливість і навички у спортивних змаганнях. Зустріч завершилася традиційними солодощами, справжнім козацьким кулішем та запашною деснянською юшкою.
Методист районного відділу освіти Ольга Шматко високо оцінила майстерність юних козачат та висловила надію, що майбутнє України – у славних традиціях і надійних козацьких руках.

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 506 | Додав: slovo
comments powered by Disqus