Головна » 2013 » Квітень » 6 » Коротким рядком
11:45
Коротким рядком
Президент України Віктор Янукович наголосив на неприпустимості втручання територіальних центральних органів влади в діяльність місцевої влади та бізнесу під час засідання Комітету з економічних реформ. «До мене надходять звернення, що територіальні органи центральних органів влади, так би мовити, перегинають палицю і тим самим втручаються в діяльність не тільки бізнесу, а й місцевих органів державної влади. Це неприпустимо», – сказав Віктор Янукович. Якщо випадки такого втручання траплятимуться й надалі, Президент пообіцяв вживати дуже жорстких заходів. 

* * * 

Під керівництвом голови райдержадміністрації Олександра Приходька відбулась оперативна нарада. В ході роботи проаналізовано питання щодо підготовки рятувальних служб району до весняної повені та вжиття необхідних заходів для недопущення затоплення населених пунктів району. Учасники наради обсудили питання благоустрою населених пунктів району, роботи житлово-комунального і дорожнього господарства району у зимово-весняний період. Олександр Приходько нагадав, що у районі, з метою поліпшення стану навколишнього природного середовища, благоустрою та озеленення населених пунктів та прилеглих до них територій, розпочався весняний двомісячник благоустрою населених пунктів району. 

Розглянуто питання транспортного перевезення мешканців району, розрахунків за спожиті енергоносії всіма категоріями споживачів, газифікації населених пунктів, про криміногенну та техногенну ситуації. 

Серед іншого розглянуто хід реалізації реформ у медичній та освітній галузях, закінчення ремонту ЦРЛ та здійснення ремонтних робіт у медичних установах населених пунктів району. 

Велику увагу учасники наради приділили підготовці та проведенню весняно-польових робіт. 

Голова райдержадміністрації наголосив на необхідності прискорення процесу реформування аграрного сектору району – створення сільськогосподарських кооперативів та здійснення заходів щодо організації оздоровлення дітей у 2013 році. 

Під час наради розглянуто наповнен ня бюджету та сплата внесків до управління Пенсійного фонду, ефективність роботи дозвільного центру райдержадміністрації та стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях району, з виплати пенсій. 

* * * 

Основним завданням Державної служби України з надзвичайних ситуацій залишається забезпечення готовності до пропуску повені та сходження криги на території України, повідомив заступник директора Департаменту управління рятувальними силами ДСНС Микола Чечоткін. Для забезпечення матеріальної бази з семи областей до Києва буде передислокована спеціальна рятувальна техніка, зокрема мотопомпи та пожежні насосні станції. До столиці прибуде 10 пожежних насосних станцій, 10 рукавних автомобілів, 58 мотопомп різних типів, а також 125 рятувальників для обслуговування зазначеної техніки. Задіяні Міжвідомчий оперативний штаб та оперативна група ДСНС. На випадок подальшого погіршення повеневої ситуації створено резерв особового складу та техніки. 

* * * 

Для обласного перинатального центру, який буде введено в експлуатацію наступного року, з державного бюджету для придбання сучасного медичного та комп’ютерного обладнання буде виділено майже 22 млн. гривень. Медичною апаратурою на суму понад 4 млн. гривень буде оснащено відділення інтенсивної терапії новонароджених. Обладнання для відділення передасть благодійний Фонд Віктора Пінчука. Про ці та інші позитивні зрушення на шляху реалізації в області національного проекту «Нове життя – нова якість материнства і дитинства» йшлося під час засідання робочої групи під головуванням заступника голови КОДА Тетяни Подашевської та керівництва медичної служби області. – Створення в області такого центру дасть можливість суттєво знизити дитячу та материнську смертність, дитячу інвалідність, підвищити ефективність перинатальної діагностики. Новий заклад запрацює вже наступного року і забезпечуватиме щорічно три тисячі пологів із вісімнадцяти в області, – зазначила Тетяна Подашевська.

* * *

Президент України Віктор Янукович запропонував ідею створення нової системи реагування на техногенні та природні катастрофи. Оперативний план РНБО – перший крок у формуванні оновленої стратегії безпеки країни. Основна мета заходів по подальшій реорганізації системи реагування на надзвичайні ситуації – це створення дієвого державного управління силами і засобами подолання наслідків природних катастроф, техногенних аварій і катастроф в умовах обмеженості ресурсів. 

* * *

Для оперативного реагування в умовах повені створено міжвідомче об’єднання сил у складі 42,5 тис. чоловік. У нього входять групи реагування від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Державного агентства водних ресурсів України, Міністерства інфраструктури і Міністерства енергетики і вугільної промисловості. 

* * *

До складу груп залучено 5000 одиниць основної техніки, 830 засобів по подоланню водних перешкод, більше двох десятків літальних апаратів різного призначення і т.д. Уряд склав карту ризиків підтоплення по всій території України. У неї включені як традиційні зони підтоплення вздовж річок Дніпро, Дністер, Дунай, так і потенційні, які знаходяться в зоні річок центральної і східної частини України. 

* * *

Для прийому паводкових вод Держводагентством підготовлені вільні об’єми на водних об’єктах, що складає понад 6,6 мільярдів кубометрів води. Зокрема, це понад 700 мільйонів кубометрів у Київському водосховищі, 4,4 мільярда куб. м у Кременчуцькому і 1,2 мільярда кубометрів у Каховському водосховищі.
Переглядів: 446 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus