Головна » 2013 » Березень » 30 » Коротким рядком
13:24
Коротким рядком
Минулого тижня на берегах Київського та Канівського водосховищ, Дніпрі в районі Києва вздовж берегової лінії спостерігалися плями жовто-коричневого кольору. Прип’ять, Уж та Десна, які протікають по заболочених територій, насичуються залізом і марганцем, таким чином впливаючи на вміст заліза в Київському та Канівському водосховищах. Вміст заліза перевищує нормативи в два рази. Це підтверджує природнє походження жовтого кольору води. Як повідомляє «Київводоканал», результати аналізів підтвердили, що якісні показники дніпровської річкової води та розтопленого льоду – майже ідентичні та перебувають у межах визначених норм.

* * * 

За результатами щоквартальної оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій, що здійснюється на підставі постанови Кабінету Міністрів України, Вишгородський район посів ІІІ місце в Київській області. «Це заслуга всіх підрозділів та служб адміністрації, – наголосив голова Вишгородської РДА під час проведення оперативної наради, – дякую вам за роботу та прошу не збавляти обертів». 

* * * 

На виконання доручення голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка щодо активізації роботи на подолання стихії обласна служба зайнятості 25 березня забезпечила участь 414 безробітних громадян у роботах по снігоочищенню та надання допомоги незахищеним громадянам. Основна робота розгорнулася по звільненню від снігових заметів присадибних ділянок, де мешкають учасники Великої Вітчизняної війни, інваліди І групи, особи похилого віку, престарілі особи, які не здатні самостійно пересуватися; дошкільні заклади, тротуари, підходи до державних та комунальних установ, тощо. 

* * * 

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) заявила, що існує високий ризик підтоплення в 11 областях України та місті Києві, повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських. «За наявною інформацію є високий ризик підтоплення, зокрема в Львівський, Волинській, Тернопільській, Чернігівській та Одеській областях, а також у місті Києві», — сказав чиновник, уточнивши, що, враховуючи значні запаси снігу, підвищується ризик підтоплення низинних регіонів столиці. За його словами, очікується підвищення температури повітря до 13 градусів з 1 по 5 квітня, що створює небезпечний режим танення снігу. Болотських запевнив, що здійснюється постійний моніторинг за ситуацією та зазначив, що є всі можливості уникнення значної повені. 

* * * 

Під керівництвом голови Вишгородської районної ради Олександра Носаля відбулось засідання тимчасової комісії Вишгородської райдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. В її роботі взяли участь представники управління праці та соціального захисту населення РДА, управління Пенсійного фонду України в Київській області, Вишгородського міжрайонного відділу УСБУ в Київській області, прокуратури району, Вишгородського РВ ГУ МВС України в Київській області, ДПІ у Вишгородському районі, державної виконавчої служби району та підприємств-боржників. Поставлено завдання керівникам підприємств-боржників вжити всіх можливих, у межах чинного законодавства, заходів для ліквідації заборгованості 

* * * 

У Київському училищі професійної підготовки працівників міліції ГУ МВС України в Київській області відбувся черговий випуск курсантів. Ряди правоохоронців поповнив 31 інспектор. Вони працюватимуть в столичній області та на Південно-Західній залізниці. Молоді міліціонери набули знання законодавчої бази, отримали належну фізичну підготовку, навички володіння зброєю. Викладачі акцентували увагу слухачів на постійній готовності прийти на допомогу населенню, а також відповідальності за свої вчинки і рішення. За особливі досягнення у навчанні кращим курсантам вручили перші подяки від керівництва. 

* * * 

У цьому році римо-католики святкують Великдень 31 березня. Перший національний канал телебачення покаже 29 і 31 березня трансляцію Великодніх богослужінь з Ватикану. Транслюватиметься Хресна дорога під проводом Святійшого Отця Франциска в Колізеї (Рим). 31 березня об 11.15 Перший канал транслюватиме Великодню святу месу під проводом Папи Римського. О 13.00 з площі Святого Петра прозвучить Апостольське Благословення і Привітання для Рима і цілого світу Святійшого Отця Франциска. Новообраний Папа Римський висловить Великоднє віншування до світової спільноти 65-ма мовами, серед яких – і українська. 

* * * 

27 березня, на 79-му році життя, помер відомий український поет Микола Сом. Багато років він учителював у рідному селі Требухів Броварського району та в київських школах, працював у газетах та видавництвах. Автор багатьох поетичних книжок, пісень до кінофільмів. А його мелодійною колисковою піснею «Рученьки, ніженьки…» майже два десятки років завершувалася популярна телепередача «На добраніч, діти».
Переглядів: 480 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus