Головна » 2013 » Березень » 16 » Коротким рядком
13:59
Коротким рядком
На Київщині реалізовуються нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича. Серед основних завдань: збільшення державної допомоги малозабезпеченим родинам (нині – 2508 грн., з липня – 2752, з жовтня – 3127, з 2014 року – 3484 грн.), збільшення в 2013 році надбавки на догляд за дитиною-інвалідом на 25 відсотків (для дітей до 6 років до 729 грн., від 6 до 18 років до 907 грн.). Також передбачається, що цього року буде збільшено соціальну допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність. На часі – розвиток і оздоровлення обдарованого юнацтва (відкриття обласних і всеукраїнських літніх шкіл для талановитих). Буде дано старт президентській програмі «Інтелектуальне майбутнє України». У полі зору – модернізація дитячих спортмайданчиків, проведення в 2014-2015 роках національного турніру шкільних баскетбольних команд Євро-2015. Протягом 2013-2014 років буде збудовано мережу центрів денного перебування для дітей-інвалідів (відділень при реабілітаційних центрах) та створення в усіх регіонах патронажної служби при дитячих поліклініках, соціально-реабілітаційних центрах або будинках дитини. 

* * * 

Відбулася нарада з приводу розвитку юнацького футболу та використання з цією метою спортивної інфраструктури Вишгородського району. Учасниками наради були голова Вишгородської районної адміністрації Олександр Приходько, перший віцепрезидент дитячо-юнацької футбольної ліги України Віктор Пищев, віце-президент ДЮФЛУ, перший заступник голови комітету юнацького футболу ФФУ Станіслав Кочубинський, Вишгородський міський голова Віктор Решетняк та голова федерації футболу Вишгородського району Микола Король. Визначено шляхи та напрями розвитку дитячого футболу району та досягнуто згоди про проведення 20-24 червня 2013 року фіналу чемпіонату ДЮФЛУ на стадіоні «Діназ» у Демидові. 

«Ваш район обрано, – зазначив Віктор Пищев, – як визнання здобутків футбольних команд Вишгородщини та підтримка того курсу, що проводить керівництво району. Тому сподіваємося на тривалу та плодотворну співпрацю». 

* * * 

У малому залі Вишгородської райдержадміністрації відбулася зустріч населення району з головним спеціалістом відділу облдержадміністрації по роботі зі зверненнями громадян Аллою Нескородженою та заступником голови головного управління Держземагенства у Київській області Станіславом Губіним. Людей цікавили питання, які, на їх думку, не можна вирішити на місцевому та районному рівнях протягом тривалого часу. Фахівці надали безкоштовну юридичну допомогу скаржникам. Подібні зустрічі й надалі будуть практикуватися, оскільки в складних сьогоднішніх умовах вони несуть у собі ознаки ліквідації юридичної безграмотності та сприяють психологічному розвантаженню людей, що записуються на прийом, такий своєрідний підсумок прийому громадян зробила Юлія Мартинко, завідуюча юридичним сектором Держземагенства Вишгородської РДА. 

* * * 

У рамках протиповеневих заходів на Київщині створено 35 аварійних бригад, до складу яких увійшли 203 працівники. При потребі буде задіяно також два мобільні загони будівельних водогосподарських організацій, що мають на «озброєнні» важку землерийну техніку й автотранспорт, десять пересувних насосних станцій, проінформував начальник управління водних ресурсів у місті Києві та Київській області Микола Урупа. Як стверджують фахівці Укргідрометцент ру, нині запаси снігової води менші за норму, а відтак ситуація не є небезпечною. Працює низка насосних станцій з перекачування річкових стоків у Дніпро – Ірпінська, Бортницька, Трубізька, Плютівська. На меліоративних каналах відкрито шлюзи для вільного пропуску води. 

* * * 

Під головуванням заступника голови облдерж адміністрації Тетяни Подашевської відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Були запрошені керівники підприємств-боржників, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. У засіданні взяв участь заступник прокурора області Андрій Іванченков. Загалом, у Київській області спостерігається позитивна динаміка з погашення заборгованості з заробітної плати, хоча на деяких підприємствах вона зростає. Керівникам підприємств-боржників, представникам органів місцевого самоврядування дано доручення, спрямоване на погашення боргів з оплати праці працівникам підприємств та недопущення виникнення нової заборгованості.
Переглядів: 448 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus