Головна » 2013 » Березень » 9 » Коротким рядком
13:39
Коротким рядком
У храмі святих Бориса і Гліба відбувся урочистий молебень по князю Ярославу Мудрому, який провів протоієрей Димитрій. Великого князя вшановують як святого благовірного, саме 5 березня. Ця дата (за новим стилем) – час упокоєння великого Київського князя. Відомо, що у Вишгороді Ярослав побудував дерев’яну церкву замість храму св. Василія, що згорів, і поховав тіла святих страстотерпців Бориса і Гліба. У нас особливо шанують пам’ять про Ярослава Мудрого. 

Фото Олександра КОВАЛЕНКА 

* * * 

Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк прокоментував звільнення начальника управління промисловості, транспорту та зв’язку Київської ОДА Сергія Діденка. – Я зустрівся з перевізниками Київської області, щоб з перших вуст почути їхню думку щодо проведення конкурсу на визначення перевізників пасажирів та обговорити їхні вимоги. Насправді не все так однозначно, як мені доповідали. Багато питань можна б було зняти в ході роз’яснювальної роботи серед перевізників. Однак непрофесійні дії деяких представників облдержадміністрації призвели до збурення громадськості, – зазначив голова КОДА. – Я стою на позиції, що в області повинні працювати місцеві виробники, як послуг так і товарів. Однак, це не повинно бути догмою. Якщо хтось пропонує кращі умови, більш лояльну цінову політику для споживача, він повинен працювати на ринку Київщини і створювати здорову конкуренцію. Мені потрібні керівники, які захищають інтереси держави і громади, а не збурюють суспільство, – підсумував Анатолій Присяжнюк. 

* * * 

За участі голови райдержадміністрації Олександра Приходька відбулося засідання громадської ради при Вишгородській РДА. 

Керівник району подякував членам громадської ради за співпрацю та порозуміння, підбив підсумки взаємодії райдержадміністрації з громадськістю Вишгородщини. 

Члени громадської ради затвердили порядок денний засідання, обрали керівні органи громадської ради – голову Анатолія Гальчука (Благодійний фонд «Святої Ольги»), заступника голови Тамілу Орел (Вишгородська районна організація Товариства Червоного Хреста України), секретаря Олену Главу (завідувач сектору внутрішньої політики, преси та інформації апарату райдержадміністрації). 

Під час засідання обговорено проект плану роботи громадської ради на 2013 рік та прийнято його за основу. 

* * * 

У Вишгородській РДА відбулася семінар-нарада з охорони праці та безпеки під час проведення весняно-польових робіт для керівників та спеціалістів служб по охороні праці установ та організацій, сільські голови, керівники бюджетних установ Вишгородського району. В роботі семінару взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Приходько, перший заступник голови РДА Вячеслав Савенок, заступник начальника територіального управління Київської області та місту Києву Наталя Ємельянова, начальник державної інспекції нагляду в агропромисловому комплексі міста Києва та Київської області Сергій Дігтяр. 

* * * 

Викладач фізики Вишгородської районної гімназії «Інтелект» Лариса Нечипуренко – учасник Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2013». Вона стала лауреатом обласного етапу конкурсу, поступившись колезі із Білоцерківської школи №5 Олександру Бондаренку. Крім почесного звання, Лариса Володимирівна отримала диплом та подарунки (книги). У номінації «Фізика» їй прийшлося конкурувати із 32 досвідченими фахівцями. Учасникам конкурсу пропонувалося дати відповіді на запитання з методики викладання предмета, а також відповісти на запитання з педагогіки, психології, загальної ерудиції, взяти участь у дискусії.
Переглядів: 473 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus