Головна » 2014 » Листопад » 29 » Координація спільних дій та інформування суспільства
11:17
Координація спільних дій та інформування суспільства
На останньому засіданні районного оперативного штабу з вирішення питань, пов’язаних з наданням допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям та іншим громадянам України, які перебувають в районі проведення антитерористичної операції, головним питанням була організація координованих дій волонтерських та благодійних організацій та інформування суспільства про витрачання благодійних внесків. 
 
Як зазначив в.о. голови райдержадміністрації В’ячеслав Савенок, завдання штабу не контроль над діяльністю волонтерів, а створення позитивних умов та всебічна допомога їхнїй діяльності. «Волонтери роблять благу справу, і наш обов’язок їм допомагати. Але суспільство повинно мати інформацію: на що витрачаються благодійні кошти, яке майно та продовольство закуплено, кому і коли передано», – зазначив він. 
 
– Коли відсутня інформація про витрати коштів та передачу того чи іншого майна, з’являються умови для зловживань та використання, скажімо так, не за призначенням, – зауважила заступник голови РДА Валентина Духота. – Люди можуть зневіритися в доброчинних намірах і повноводна ріка народної допомоги може пересохнути. Саме тому нам потрібна координація дій та поінформованість суспільства, у тому числі й через засоби масової інформації.
 
Коментуючи таку ініціативу, виступила одна з засновників благодійного фонду «З відкритим серцем у майбутнє» волонтерка Ірина Шугайло. 
 
– Нещодавно мені телефонували люди з Запоріжжя, Львова та Києва і повідомили, що перерахували мені відповідно 50 тис грн, 36 тис грн та 26 тис грн, – розповіла вона. – «Ви можете прозвітувати щодо їхнього витрачання?» Я їх запитую: «Про які кошти йдеться?» Мені відповідають, що в Інтернеті викладені мої прізвище та ім’я, контактний телефон, адреса складу та номер банківської картки вишгородського самооборонівця Андрія Ганопольського. Сюди гроші і були переведені. Ми почали розбиратися з цим питанням і з’ясували, що через рахунок Ганопольського пройшли близько 1млн 200 тис грн. Допомоги на таку суму ним надано не було. Куди гроші пішли – незрозуміло. (Чи не настав час реагувати відповідним чином нашим органам правопорядку? – ред.) А коли він приїздив у розташування 25 батальйону тероборони, то фотографувався для «фейсбуку» на фоні нашого тепловізору тощо. Військові «дуже запрошують» його до себе в Дебальцеве на розмову. (До речі, жоден представник від Самооборони Майдану м. Вишгорода та Вишгородського району, одним із засновників якої є Андрій Ганопольський, на засідання штабу не з’явився. Мабуть, сказати нема чого. – ред.) 
 
– Тому я підтримую необхідність інформувати суспільство про витрачання. Не завжди вистачає часу на написання звітних матеріалів, отже підтримка районного оперативного штабу в цьому питанні буде дуже доречною, – зазначила Ірина. 
 
Як наголосив представник районної організації «Крила Фенікса» Юрій Богдан, інформування суспільства про волонтерську роботу дуже потрібна справа, ми її дещо «запустили» і це треба виправляти. «У Нових Петрівцях, де ми знаходимось, населення жваво відгукується. Є навіть такі, хто живе на одну пенсію, а все одно хоч пачку печива та упаковку чаю купують та приносять. Із вдячністю до цих людей ми повинні і будемо звітуватися перед суспільством», – зауважив Юрій Богдан.
 
Володимир Потапов, «Слово»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 449 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus