Головна » 2016 » Вересень » 21 » Консолідована співпраця
12:19
Консолідована співпраця

Минулого четверга  відбулося пленарне засідання чергової 13 сесії Вишгородської районної ради VII скликання. Головував на засіданні очільник ради Ростислав Кириченко. Із 36 районних депутатів були присутні 32. Також у роботі сесії взяли участь голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган, заступник голови ВРДА Марина Мельник, начальники управлінь, відділів та служб райдержадміністрації, голови сільських рад та громадськість. 
На порядок денний згідно з  розпорядженням голови та за погодженням Колегії районної ради було винесено одинадцять питань, проте в ході засідання депутати внесли зміни і розглянули двадцять питань. 
Першим розглянуто питання «Про внесення змін до Вишгородської районної комплексної програми «Турбота» на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням районної ради від 24.12.2015 № 27-03-VII»,  одноголосно підтримане.
Наступним було розглянуто питання «Про затвердження звіту про витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за липень 2016 року». Кошти не витрачались.
Також депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету Вишгородського району за І півріччя 2016 року. У підсумку: по доходах у сумі двісті двадцять чотири  мільйони двісті сорок п’ять  тисяч  шістсот вісімдесят чотири  (224245684) гривні і по видатках у сумі двісті  мільйонів сімсот дев’яносто дві  тисячі триста тридцять чотири (200792334)  гривні з  перевищенням  доходів над видатками   у сумі двадцять три  мільйони  чотириста п’ятдесят три  тисячі  триста п’ятдесят   (23453350) гривень, у тому числі: по доходах загального фонду у сумі двісті дев’ятнадцять   мільйонів сто дев’яносто вісім  тисяч двадцять чотири  (219198024) гривні та по видатках загального фонду у сумі сто вісімдесят три  мільйони  дев’ятсот вісімдесят сім тисяч триста сімдесят чотири (183987374) гривні  з  перевищенням доходів над видатками  у  сумі тридцять п’ять  мільйонів двісті десять   тисяч шістсот п’ятдесят (35210650) гривень; по доходах спеціального фонду у сумі п’ять   мільйонів  сорок сім  тисяч шістсот шістдесят (5047660) гривень та по видатках спеціального фонду у сумі шістнадцять  мільйонів вісімсот  чотири  тисячі  дев’ятсот шістдесят (16804960) гривень  з перевищенням видатків над доходами у сумі одинадцять мільйонів сімсот  п’ятдесят сім тисяч триста (11757300)  гривень. 
Під час розгляду четвертого питання порядку денного «Про внесення змін до рішення районної ради від 25.02.2016 № 52-05-VІІ «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородського району на 2016 рік» (зі змінами) більшість депутатів районної ради проголосували «за».
Питання «Про внесення змін до рішення Вишгородської районної ради від 29.12.2015 № 35-04-VІІ «Про районний бюджет Вишгородського району на 2016 рік» (зі змінами) за основу і в цілому також було прийнято без дискусій.
Під час розгляду шостого питання порядку денного «Про затвердження фінансових планів комунальних підприємств спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селища, міста Вишгородського району на 2017 рік» перед депутатами виступив Олександр Дзюба, який зазначив, що керівникам комунальних підприємств Вишгородської районної ради «Вишгородська центральна районна аптека №23», «Вишгородське районне госпрозрахункове відділення профілактичної дезінфекції» потрібно доопрацювати проект фінансового плану на 2017 рік до 15 жовтня та повторно подати на розгляд райдержадміністрації, а також керівникам комунального підприємства Вишгородської районної ради «Навчально-спортивна база» та комунального підприємства Вишгородської районної ради «Шкільне харчування» вжити заходів щодо складання проекту фінансового плану на 2017 рік з метою його розгляду та затвердження в установленому порядку. Враховуючи всі поправки, в цілому рішення було прийнято.
Депутати підтримали рішення «Про звільнення голови Фонду комунального майна Вишгородського району». З посади звільнено голову Фонду Кордон Лідію Степанівну у перший день виходу на роботу після лікарняного у зв’язку зі зміною в організації виробництва і праці відповідно до п. 1 ст. 40 КЗпП України.
У восьмому питанні порядку денного йшлося «Про звільнення голови Вишгородського районного державно-комунального Фонду підтримки підприємництва», де зазначалося, що голова даного Фонду Боярин Юрій Григорович буде звільнений із 8 вересня 2016 року за угодою сторін,  що було підтримано депутатами. 
Відповідно, під час розгляду наступного питання «Про призначення директора Фонду комунального майна Вишгородського району» було прийнято рішення: призначити на посаду директора Фонду комунального майна Вишгородського району Деркача Юрія Вікторовича з 1 жовтня 2016 року на умовах контракту, укладеного з головою Вишгородської районної ради Ростиславом Кириченком.
Також під час сесії розглядалося питання «Про затверд­ження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки». Депутати підтримали рішення: затвердити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, розроблену ТОВ «ЛА ЗЕМГРУП» згідно з додатком, що додається у рішенні; забезпечити зберігання технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки Управлінню Держгеокадастру у Вишгородському районі та рекомендували ТОВ «ЛА ЗЕМГРУП»; замовити витяги з технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної  ділянки  в  управлінні Держгеокадастру у Вишгородському районі.
Наступним у порядку денному було питання «Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)». Депутати вирішили надати дозвіл благодійній організації «Всеукраїнський благодійний фонд «За право на життя» на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 7,4 га, розташованою за адресою: вул. Шевченка, 102 а, селище Димер, Вишгородський район.
Сесією розглянуто і прийнято рішення «Про передачу нерухомого майна з балансу Вишгородського районного комунального підприємства «Вишгородтепломережа» в управління Об‘єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Шолуденка 6В».
Також з ініціативи голови комісії з комунальної власності Олександра Дзюби, на розгляд сесії було запропоновано проект рішення «Про прийняття звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг». Депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів України, звернення до Верховної Ради України та звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а також вирішили направити дане рішення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
Дискусії та словесні баталії точилися щодо чотирнадцятого питання порядку денного «Про стан готовності навчально-виховних закладів району до нового навчального року», адже у навчальних закладах району було виявлено ряд проблем, таких як: потреба у збільшенні класів для дітей, ремонт деяких навчальних закладів, нестача підручників, примусова здача батьками благодійних внесків та інше. Начальник відділу освіти Вишгородської районної держаної адміністрації  Тетяна Фороща запевнила всіх присутніх, що районний відділ освіти зі свого боку робить усе можливе, аби вирішити нагальні проб­леми, тим  більше, що вони  ні чим не відрізняються від багаторічних передвересневих клопотів. Депутати районної ради у результаті підтримали дане рішення. При цьому доручили начальнику відділу освіти на наступній сесії проінформувати Вишгородську районну раду про забезпечення організації початку нового навчального року та відзвітувати про вирішення проблемних питань.
 Одноголосно районними обранцями було підтримано  рішення «Про звернення до Київської обласної державної адміністрації щодо проведення перевірки транспортних підприємств, які здійснюють пасажирські перевезення на території Вишгородського району» та вирішено направити дане звернення голові Київської обласної державної адміністрації.
Також розглядалося питання «Про призначення голови Вишгородського районного державно-комунального Фонду підтримки підприємниц­тва». Депутати підтримали рішення про призначення на  посаду Горбаченка Артура Олеговича терміном на один рік на умовах контракту.
Щодо питання «Про стан підготовки об’єктів соціальної інфраструктури та комунальної власності до роботи в осінньо-зимовий період», де йшлося про створення головою Вишгородської районної ради Ростиславом Кириченком робочої групи з вирішення питання початку опалювального сезону в селах Демидів та Катюжанка,  депутати підтримали дане рішення, а представник «Вишгородтепломережі» під час виступу на сесії, зауважив, що технічно всі котельні готові до опалювального сезону, і тривають роботи по заміні лічильників та їх перевірці.
Вісімнадцятим розглядалося питання «Про звернення до начальника Головного управління Національної поліції в Київській області Д.М. Ценова, Прокурора Київської області Д.О. Чібісова, голови Київської обласної державної адміністрації та Державного підприємства «Київське обласне дорожнє управління» щодо відчуження майна, що належало філії «Вишгородське ДЕУ». 
Також прийнято рішення «Про звернення до голови КОР та голови КОДА щодо ремонту доріг у Вишгородському районі Київської області». 
Навколо останнього питання «Про визначення виконавця Вишгородської районної Програми залучення громадян до охорони громадського порядку «Безпека силою громади» на 2016-2020 роки» довго дискутували, оскільки у деяких  депутатів виникали сумніви щодо окремих кандидатур, які значилися у списках громадського об’єднання. Та після довгих обговорень було вирішено визначити виконавцем Вишгородської районної Програми залучення громадян до охорони громадського порядку «Безпека силою громади» на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням районної ради від 21.07.2016 року №118-11-VII,  Громадське формування з охорони громадського порядку «Громадський порядок» (ідентифікаційний код юридичної особи 39124696).

Анна ЗАЦЕРКОВНА

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 562 | Додав: slovo
comments powered by Disqus