Головна » 2014 » Квітень » 26 » Конкурсно-фестивальне попурі
10:26
Конкурсно-фестивальне попурі
Вихованці ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт» постійно приймають активну участь у районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних оглядах, конкурсах, турнірах і фестивалях. Про участь у декількох з них наша розповідь.
 
Уже не вперше турніри інтелектуалів проходять у «Дивосвіті», але цей був дійсно першим, адже учасниками інтелект-шоу «Ігри розуму» вперше були зовсім юні ерудити – учні 5 класів. Дебютна гра наших юніорів була напруженою, емоційною і цікавою.
 
Учасниками гри були шість команд: від Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я», Димерської гімназії, Вишгородської школи №1, Лебедівської школи, Димерської школи №1 та Вишгородської районної гімназії «Інтелект». Змагалися юні інтелектуали у п’яти конкурсах: «Бліц», «Вірю – не вірю», «Зрозумій мене», «Четвертий зайвий» та «Кросворд».
 
Усі учасники мали однаково високий рівень і відрив команд у балах, набраних у конкурсах, був мінімальним. Але гра є гра, тож і переможці в «Іграх розуму» визначилися. Третє місце посіла команда Вишгородської гімназії «Інтелект». Друге місце розділили два учасники турніру, адже сума зароблених ними балів була абсолютно однаковою – це команди Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я» і Лебедівської школи. А перше місце вибороли розумники з Вишгородської школи №1.
 
Цього року наш районний клуб інтелектуальних ігор значно помолодшав і збільшився – його нові учасники вдало дебютували і налаштовані на продовження інтелектуальних баталій. 
 
28 березня відбулась обласна конференція юних краєзнавців «Київщина – мій заповітний край» на базі Баришівського районного центру позашкільної роботи «Мрія». 
 
Вишгородський районний центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» представляли Еріка Бєлка, Ірина Яковенко з гуртка «Історія рідного краю. МАН» (керівник Н. Сахарова) та Олександра Пождема з гуртка «Юні екскурсоводи» (керівник Г. Петрук).
 
Обласна конференція юних краєзнавців була присвячена 200-річчю з дня народження Т. Шевченка, а також мала на меті розвиток творчих інтересів учнівської молоді з різних напрямків краєзнавства. Учасниками заходу стали понад 50 юних краєзнавців – вихованців туристсько-краєзнавчих гуртків, членів пошукових загонів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів області. На пленарному засіданні юні краєзнавці виступили з повідомленнями: Ірина Яковенко – «Тарас Шевченко і Вишгородська земля», Олександра Пождема – «Визволителям Вишгорода присвячується». На секції «70-річчя визволення Київщини від фашистських загарбників» своє дослідження «Гвардії старшина Никифор Шолуденко – один із безсмертних» представила Еріка Бєлка.  Дослідницькі роботи вишгородських краєзнавців отримали високу оцінку, дуже зацікавили юних науковців. Учасники конференції отримали сертифікати від департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.
 
27 березня у Білій Церкві проходив обласний фестиваль театрів моди «Феєрія моди», на якому творче об’єднання «Фабрика Моди» Вишгородського районного центру художньої творчості «Дивосвіт» здобула призове друге місце.
 
На фестивалі були представлені 17 творчих колективів навчальних закладів області. 
 
Цього року «Фабрика Моди» (керівники Олена Мартинова і Анна Пінько) створила, на перший погляд, просту, але оригінальну колекцію «Паперовий Майамі», в якій моделі, ніби вирізані з білого і кольорового паперу, нагадують дитячі аплікації і витинанки. Тут і квіти, і пальми, і хвилі атлантичного узбережжя, створені за допомогою ножиць і дитячої уяви. Тож і демонстрували це мистецьке вбрання не старші дівчата-моделі, а 10-12-тирічні танцівниці зі студії «Ліберті» (керівник Павло Лук’яненко). Ось такий творчий тандем моди та хореографії і приніс нашим вишгородським фантазеркам срібло на обласному фестивалі.
 
Варто зазначити, що у них були сильні і досвідчені суперники: театр моди «Діамодус» білоцерківського коледжу сервісу та дизайну (Гран-прі ); зразковий дитячий театр мод «Ладушки» Будинку дитячої та юнацької творчості (Бориспіль) – перше місце. Шоу-студія мод «Фантазія» Вишгородського міського центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді «Джерело» – третє місце.  Зразковий театр моди «Перлина Росі» державного професійно-технічного навчального закладу «Богуславське вище професійне училище сфери послуг» – третє місце.
 
Виступ «Фабрики Моди» з «Дивосвіту» був визнаний надзвичайно креативним і стильним. Нашим юним митцям дуже подобається танцювати і фантазувати, творити і вигадувати. 
 
5 квітня у Києві відбувся XIX всеукраїнський конкурс-фестиваль мистецтв «Джерело надій», в якому взяли участь і стали переможцями та призерами вихованці Димерського відділення ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт».
 
Свої номери на фестивалі представили студія сучасної  хореографії «Пролісок» (керівник Олександра Нетикша) та Марія Джваршеішвілі, солістка музично-театральної студії «Фантазія» (керівник Яніна Кулиняк). 
 
Наймолодші танцюристи «Проліска» здобули перше місце за композицію «Нескучний галоп».
 
Середня група отримала друге місце за танок «Драйв по-русски», а найдосвідченіші танцюристки старшої групи також посіли друге місце за композицію «Аве Марія».
 
Марія Джваршеішвілі виступала з піснею «Матроси» і змогла виділитися серед численних вокалістів своєї номінації – вона отримала призове друге місце.
 
Усі учасники фестивалю від Димерського відділення «Дивосвіту» стали переможцями, отримали кубки, дипломи і велике задоволення від яскравого свята. 
 
Підготувала Анастасія НЕПОКРИТОВА,
школа журналістики ЦТ «Дивосвіт»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 559 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus