Головна » 2017 » Грудень » 14 » Київщина футбольна: 20 років перемог і здобутків
18:02
Київщина футбольна: 20 років перемог і здобутків

Близько трьох сотень представників з усієї України  урочисто відзначили 20-річчя офіційної реєстрації Київської обласної федерації футболу (КОФФ) та завершення футбольного сезону в столичному регіоні. Урочистості відбулися у залі чемпіонів НСК «Олімпійський».
Присутніх щиро привітали голова Київської обласної федерації футболу, народний депутат України Ярослав Москаленко, голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко та перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко. Вони вручили ювілейні медалі КОФФ першій сотні діячів народної гри, а також іменні та спеціальні призи — футболістам, тренерам і командам, ветеранам. Були відзначені всі причетні до розвитку футболу Київщини та гідного її представлення на українській та міжнародних аренах.
«Сьогодні наша зустріч особлива. Ми не лише підбиваємо підсумки цього сезону, а й відзначаємо 20 років обласної федерації. За цей час ми мали злети і падіння. Але ювілей ми зустріли на піднесенні завдяки тим титанічним зусиллям, які кожен з вас вкладає у спільний результат. Загалом область живе футболом. Мало який регіон у нашій державі наскільки відданий грі, як наш. Зростає рівень гри, ми почали повертати інтригу в обласний футбол», – наголосив у своєму виступі Ярослав Москаленко.
З вітальним словом виступив голова Київської облдерж­адміністрації Олександр Горган, зокрема наголосив: «Єдине, що має робити влада для нації – це робити її щасливою. А влада Київської області в світлі сьогоднішнього свята для того, щоб робити людей щасливими та здоровими, розвиватиме улюблений вид спорту – футбол».
Очільник обласної федерації підкреслив, що 2017 рік був дуже насиченим. Зокрема, проведено шість офіційних турнірів, один – дволіговий, три кубкові. У вищій лізі Київщини брали участь 15 команд, першій – 11. Кубок області зібрав 27 аматорських команд. Було проведено 380 офіційних матчів аматорських і ветеранських команд обласного рангу, на яких було задіяно 26 арбітрів, 60 асистентів та 28 спостерігачів на зустрічах офіційних змагань.
Найкращим гравцем і наставником 2017 року на Київщині стали представники «Авангарду» із Бзова — Петро Кондратюк і Сергій Карпенко відповідно. Головні відзнаки дісталися також воротареві Андрію Товту, оборонцеві Володимиру Верхову, хавбеку Володимиру Бондаренку та нападнику Євгену Воробею.
Найкращими в обласній першості визнано футболіста Олександра Шому та тренера Володимира Ковальчука.
Також у різних номінаціях були відзначені Роман Пахолюк (ФК «Межигір’я»), Владислав Коба (ФК «Сокіл»), Олександр Скороход (ФК «Джуніорс»), Василь Скибенко (ФК «Патріот»), Олександр Петрук (ФК «Патріот»), Дмитро Дубас (ФК «Меліоратор»), Богдан Кондратюк (ФК «Десна»), Назар Ващенко (ФК «Зоря»), Євген Стриж (ФК «Джуніорс»), Сергій Кот (ФК «Межигір’я»), Олег Миколайчук (ФК «Авангард»), Артем Бафталовський (ФК «Десна»), Олексій Чорний (ФК «Бровари»), Роман Дорогань (ФК «Фаворит»), Владислав Труський (ФК «Межигір’я»), Вадим Гордієнко (ФК «Джуніорс»), Владислав Руженцев (ФК «Десна»), команди ФК «Авангард», ФК «Патріот», ФК «Зоря», а також Києво-Святошинська районна, Баришівська районна та Білоцерківська міська федерації футболу.
Говорили на урочистостях і про плани на майбутнє. Зокрема, Київська обласна федерація в наступному році продовжить роботу щодо інфраструктурної розбудови, будівництва нових спортивних об’єктів. «У найближчі рік-два ми поставили завдання побудувати хоча б 10 стандартних полів, залучивши до цього процесу державу», – заявив Ярослав Москаленко. У свою чергу Олександр Горган повідомив, що наступного року вже заплановано побудову мінімум семи футбольних полів стандартного розміру.

Віктор ВЕСЕЛИЙ

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 559 | Додав: slovo
comments powered by Disqus