Головна » 2015 » Листопад » 5 » Храм – духовний центр села
21:14
Храм – духовний центр села

Останні жовтневі дні в історії села Вахівка ознаменувалися довгоочікуваною та святковою подією – урочистим відкриттям  і освяченням храму на честь святого апостола і євангеліста Луки. В урочистій церемонії взяли участь жителі села та численні гості з Вишгорода та району.
30 жовтня управляючий справами УПЦ, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський і Броварський Антоній здійснив чин освячення храму і звершив у ньому Божественну літургію. Його високопреосвященству співслужили секретар єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук, благочинний Вишгородського благочиння протоієрей Дмитро Денисенко і настоятель храму ієрей Анатолій Романюк. 
На малому вході за труди на благо церкви митрополит Антоній нагородив настоятеля правом носіння наперсного хреста. Після відпусту владика Антоній звернувся до парафіян з архипастирським словом, після чого висловив слова вдячності благодійникам, які надали допомогу у зведенні храму, та вручив їм церковні нагороди.  Серед нагороджених була і Вахівський сільський голова Валентина Жарська, яка поділилася враженнями після урочистої частини.
 – Це дуже велика подія для нашого села, без хвилювання не можна сказати, як довго ми чекали цього. Люди старших поколінь, яких немає вже в живих, як добре було б, якби  вони побачили, яка окраса з’явилась в їх рідному селі. Я думаю, кожна людина буде приходити сюди і отримувати спасіння. Тільки доброта буде в нашому селі і в кожному серці. Якщо і будуть негаразди, їх буде де  залагодити. Дотепер найближчі церкви були в Любимівці і Катюжанці. Сьогодні у нас вже є свій храм. Ми дуже щасливі.
Привітати жителів Вахівки із такою радісною подією та приєднатись до урочистості посвячення храму завітав голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган. У словах вітання до жителів Вахівки та гостей свята Олександр Любомирович зауважив,  що в цьому році у селі для культурного розвитку зроблено надзвичайно багато. Найперше виділено кошти на ремонт сільського клубу, відновлення якого триває, а також за підтримки меценатів зведено прекрасний храм для вахівчан.
Відтепер у новозведеному затишному храмі будуть хрестити дітей, вінчати молодих, проводжати односельчан в останню путь. Храм стане місцем, де кожен зможе прийти і, поспілкувавшись з Богом, приймати для себе важливі рішення. 
Нова церква стане не лише окрасою мальовничої Вахівки, а й її духовним центром. 

Інформ. «Слова»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 449 | Додав: slovo
comments powered by Disqus