Головна » Хотянівська громада

Запрацював ринок у Хотянівці

Запрацював ринок у Хотянівці

Подією районного масштабу можна назвати відкриття 19 липня сільськогосподарського ринку у Хотянівці, що на лівобережній частині Вишгородщини. Адже це потрібно і потенційним покупцям, більша частина  з яких є членами садових товариств (а їх на території сільської ради аж 160 та 40 баз відпочинку), селянам та гостям курортно-рекреаційної зони, становленню та утвердженню підприємництва, створенню нових робочих місць тощо…  
 
Вдале розташування ринку, котрий поки що складається з досить великого павільйону та ряду сучасних яток навколо нього, розташованих  на узбіччі траси Вишгород-Десна, ма ... Читати далі »

Миру й злагоди у новому році

Миру й злагоди у новому році

Для маленьких хотянівців новорічні свята почалися у день святого Миколая, коли задоволена малеча отримала подарунки від депутатів сільської ради та Хотянівського сільського голови Володимира Грищенка. Солодощі від народних обранців дітлахи отримали і напередодні нового року.
 
четвертого січня у Хотянівському будинку культури відбулася новорічна ялинка для дітей. У гості до малечі завітали Дід Мороз, Снігуронька та ельфи – вигадані міфологічні істоти з  надприродними здіб­ностями, які живуть недалеко від світу людей і полюбляють ночами хороводити навколо дерев. Дітлахи із захватом спостерігали за новорічним дійством, брали участь у різноманітних конкурсах, отримуючи в нагороду подарунки. Головне, ... Читати далі »

Естафета слави як данина пам’яті

Естафета слави як данина пам’яті

21 вересня жителі с. Нові Петрівці урочисто передали символ  районного етапу Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» громаді села Хотянівка. Символом районного етапу, що наразі передається з села в село по всьому Вишгородському району, є гільза від снаряду, знайдена спеціалізованою пошуковою групою «Перемога» Українського благодійного фонду «Пам’ять» на території Лютізького плацдарму, де у 1943 році велись запеклі бої за визволення Києва та Київської області від фашистських загарбників. Гільза наповнюється жменею землі від кожного населеного пункту.
 
Етап естафети у Вишгородському районі проходить за ініціативою районної ради ветеранів на ... Читати далі »

Тут наша батьківська хата...

Тут наша батьківська хата...

Щороку напередодні яблуневого Спасу мешканці Хотянівки та сусідньої Осещини відзначають день села. На свято традиційно з’їзджаються гості – земляки з усієї України, а то й з далекого зарубіжжя. Як і належить, у свято розносить луна Хотянівкою та навколишніми селами – Осещиною та Новосілками – вірші, веселу та ліричну музику, українські мелодійні пісні… Хай знають наших! 

 
– Так було завжди. Буде так і цього разу, – жартували сільські музики, і не помилилися... 
 
Цього разу урочистості розпочалися з привітання присутніх та короткого огляду здобутків від сіл ... Читати далі »

Випускники склали присягу

Випускники склали присягу

Училище професійної підготовки працівників міліції у селі Хотянівка здійснило черговий випуск фахівців. 

 
Два взводи дільничних інспекторів та ППС міліції, свідомі свого професійного вибору, востаннє вишикувались на стройовому плацу навчального закладу – вже незабаром вони приступлять до виконання службових обов’язків. 
 
Як повідомив начальник училища полковник міліції Микола Горбонос, до закладу вступають міліціонери, які проходять відбір у районних та обласних управліннях МВС. 
 
Вітаюч ... Читати далі »