Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Йдуть люди до святих місць
22:07
Йдуть люди до святих місць

Указом Президента України від 14 жовтня 2014 року прийнято рішення про відзначення Дня захисника Вітчизни у день святої Покрови.  Цього дня вдячні люди прийдуть до тих місць, де пролилась кров оборонців рідної землі, де поховані герої, які поклали своє життя на алтар Батьківщини. 
У кожному населеному пункті  братські могили, ці святі місця, майже скрізь і завжди знаходяться в доглянутому вигляді.
У Демидові, на сільському кладовищі, до Дня захисника Віт­чизни стараннями сільської ради оновлено меморіальну стелу, що була споруджена ще в 70-х роках минулого століття. Урочисто виглядає зараз меморіал: чорне плиткове обрамлення на землі гармонує з двома гранітними дошками, на яких викарбувано імена 249 односельчан, які загинули на фронтах Другої світової вій­ни. Біля самого меморіалу зліва і пам’ятник Костюченку Олександру Андрійовичу, річницю загибелі якого на  неоголошеній війні на сході України гідно вшанували в селі 10 липня.
До цього святого місця ніколи не заросте стежка, адже кожен день заходять сюди жителі  села вклонитись захисникам Віт­чизни. Ніколи не зів’януть тут квіти, покладені вдячними демидівцями.   

Валентина ОСИПОВА, с.Демидів.

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 435 | Додав: slovo
comments powered by Disqus