Головна » Ясногородська громада

Оголошення

Оголошення

У селі Ясногородка за адресою: вулиця Жовтнева, 27-а, здається в оренду приміщення загальною площею 63,8 кв.м.

За інформацією просимо звертатися до Центру поштового зв’язку №10, м. Вишгород, площа Шевченка, 2. Телефони: 525-22, (067) 400-78-58.

Перший дзвоник – хвилююча подія

Перший дзвоник – хвилююча подія

Початок нового навчального року, здавалося б, звичайна щорічна подія, але для вчителів та учнів цей перший день осені постає у  пам’яті відлунням першого шкільного дзвоника і початком сходження до вершин Країни знань.
 
У цей день Ясногородська школа привітно відкрила двері для своїх вихованців та їхніх батьків, запрошуючи  на свято. День знань символізує завершення літніх канікул та початок нового навчального року, що викликає у школярів одночасно і сум, і радість. З одного боку, їм так не хочеться прощатися із сезоном відпочинку та розваг і знову дисципліновано «гризти граніт науки», а з іншого — нарешті можна зустріти улюблених педагогів, однокласників, розповісти пр ... Читати далі »

Громадські збори у Ясногородці

Громадські збори у Ясногородці

9 квітня перед Ясногородською сільською радою, за ініціативою та організацією мешканців села, відбулися громадські збори. За участі близько п’ятдесяти жителів села, переважно осіб похилого віку, та запрошених представників громадської організації «Народна Рада міста Вишгорода та Вишгородського району» Трохима Іванова, Олександра Дзюби, Геннадія Демінського, депутата Вишгородської районної ради Геннадія Панамарчука, в.о. сільського голови Тетяни Антоненко та землевпорядника сільської ради Юрія Рагоновича розглянуто нагальні питання життя громади. 
 
Про газифікацію села інформацію надали ... Читати далі »

Знати історію рідного краю

Знати історію рідного краю

У час змін у нашій країні, коли особ­ливого значення набуває зміст слів «патріотизм» і «Батьківщина», важливою та корисною для нас, учнів і вчителів Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ступенів, стала екскурсія « Я – патріот своєї держави».
 
На запрошення Богданівського сільського голови Тетяни Савиченко учні та вчителі Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ступенів відвідали меморіальний комплекс у селі Пилява, мальовничому куточку Вишгородського району. 
 

Благословенне у віках ім’я великого Тараса

Благословенне у віках ім’я великого Тараса

Виповнилося 200 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – славного сина українського народу, поетичне слово якого живе серед нас. У школах району пройшли урочисті заходи, присвячені цій славній даті. 
 
У Ясногородській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися урочисті лінійки, присвячені творчості Кобзаря, тематичні години, перегляд біографічного фільму «Тарас Шевченко», книжкові виставки, літературні читання. Пройшов тематичний тиждень «Школа у вишиванці» та святковий концерт «Ти в моєму серці, Україно, думою Шевченка гомониш». Цей захід підготувала вчитель української мови та літератури Людмила Бондаренко. Концертна програма складалася з трьох частин: «Дитинство Шевченка», де ми співпереживали з маленьким Тарасом, коли він зал ... Читати далі »

Ми – діти великої нації

Ми – діти великої нації

Грудень багатий на народні свята – Сави, Варвари, Катерини, Андрія, Миколая… Одне з улюблених свят учнів Ясногородської школи І-ІІІ ступенів – свято Андрія Первозванного. За традицією, учні школи 13 грудня відтворюють, як колись в українському селі святкували Андрія.
  
У святково прибраній світлиці господиня чекає на гостей, вона порається біля печі, ставить калиту на рушник. А ось і гості ступили на поріг. Веселою зграєю впурхнули до хати дівчата у вишиванках, в  українському одязі.  Розпочинаються  дівочі ворожіння. Дівчата вдаються до  гадань, аби спрогнозувати свою долю чи долю своєї родини на наступний хліборобський рік. Ворожін ... Читати далі »

«Пам’ять» в Ясногородці

«Пам’ять» в Ясногородці

40-річна дружба поєднує Ясногородську ЗОШ І­-ІІІ ступенів із земляками Героя Радянського Союзу Володимира Полякова з підмосковного міста Ступино. Гості з Росії ознайомилися з експозиціями шкільного музею бойової слави школи, зустрілися зі своїми давніми друзями і разом поклали квіти до могили свого героїчного земляка.
 
Минуло 70 років з дня загибелі героя при визволенні села Ясногородка від нацистських загарбників. З цієї нагоди активісти патріотичного руху в рамках акції «Пам’ять» завітали до Ясногородки. Керівником групи, як і завжди, була колишня вожата Ступинської школи № 3 Любов Шаркова, яка приїхала разом зі своїми вихованцями та колегами. 
 

Що залишимо дітям?

Що залишимо дітям?

У наслідок значної ерозії, берегова лінія Київського водосховища зазнавала серйозних руйнувань  та щороку втрачала по декілька метрів, що змивались хвилями у водосховище. Це завдає значних збитків природо­охоронній зоні, сільськогосподарським угіддям та, у випадку з с. Ясногородка, загрозу руйнування місцевого кладовища. Для ліквідації наслідків руйнування берегової лінії та запобігання цьому процесу в майбутньому, виконуються роботи з відновлення берегової лінії й укріплення її відкосу шляхом бутового мощення. Усе це робиться з метою збереження берегової лінії протягом майбутніх десятиліть. 
 
Як повідомив нашому кореспонденту голова Державного агентства водних ресурсів України Василь Сташук під ч ... Читати далі »