Головна » 2015 » Червень » 13 » Якісно, планово, швидко
10:56
Якісно, планово, швидко
8 червня  у приміщенні адміністративного будинку відбувся другий семінар-тренінг міжнародної навчальної програми для державних службовців та представників органів місцевого самоврядування «Нова якість публічних послуг».
 
Як і минулого разу, участь у навчаннях взяли працівники апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів  центральних органів державної виконавчої влади, представники виконавчих комітетів  місцевих рад району,  ЗМІ. Проведення заходу  стало можливим завдяки ініціативі голови Вишгородської райдержадміністрації Олександра Горгана, який з моменту вступу на посаду  впроваджує новаторські підходи до максимальної відкритості у своїй роботі.  
 
Зокрема, запровадження  відео-трансляції з кабінету голови райдержадміністрації та оприлюднення його робочого графіку вже сьогодні  гарантували прозорість та доступність влади на місцевому рівні, що в результаті призвело до зміни якості управління та унеможливило дії. 
 
З метою  забезпечення високого рівня компетентності кадрів, які надають адміністративні послуги на місцях, Олександр Горган запросив представників  американської організації «Global Leadership», яку  очолює  бізнесмен та консультант Джессі Л. Джеймс.
 
Американський експерт разом зі своїми колегами протягом двох годин  пояснював на історичних прикладах наскільки важливі для посадовця такі риси як лідерство, мудрість, креативність, довіра, патріотизм, компетентність, відкритість тощо. Наголошуючи для присутніх, що все це – якості, без яких суспільство не може існувати, тому кожен посадовець має виховувати у собі ці якості і лише через призму таких цінностей виконувати свої обов’язки. Таким чином, відносини між пересічним громадянином  та владою будуть формуватись на почутті довіри, що у свою чергу знизить соціальну напругу в суспільстві.
 
Член правління організації «Глобальне лідерство» з Оклахоми Майкл Белл під час свого виступу зазначив, що саме почуття відповідальності та небайдужості, стало першопричиною загального зростання економіки та досягнень у соціальній сфері в Оклахомі після  масштабної катастрофи, яка відбулася в 2013 році. Руйнівний торнадо пронісся над американським штатом, стерши з лиця землі місто Мур поблизу Оклахома-Сіті. Сотні будинків перетворилися в тріски, були пошкоджені лінії електропередач, велика кількість дерев вирвані з корінням. Швидкість вітру  в середині воронки сягала  до 337  км/год.  Але незважаючи на масштаби руйнувань, наслідки лиха подолати вдалося саме завдяки людським якостям наведеним вище.
 
Подібне явище, відновлення адміністративного штату,  експерти назвали «Оклахомський стандарт», який в результаті став взір­цем для самих штатів та й усього світу.
 
Наприкінці тренінгу голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган зазначив, що нова якість публічних послуг — це певний  продукт, який органи державної влади повинні надавати людям у зручній та зрозумілій для них формі.
 
— Наша команда відповідає за невелику частину країни, ми можемо і повинні зробити так, щоб наш край став процвітаючим, маємо бути прикладом. Для цього необхідно бажання, воля. Мотивація — розуміння своєї місії, отримання результату. Працювати треба якісно, планово, швидко. Головне завдання влади – створити умови для того, щоб людина отримала необхідні їй послуги та залишилася задоволена результатом, — підкреслив керівник району.
 
Також під час свого виступу Олександр Любомирович зазначив, що на сьогоднішній день ті інноваційні процеси, що впроваджуються у Вишгородському районі, є прикладом наслідування для інших районів країни, тому наразі по головних напрямах діяльності Вишгородської районної адміністрації напрацьовуються методики, що у вигляді зразку будуть  рекомендовані для інших районів. Таким чином, маємо свій «Вишгородський стандарт», що слугує зразком для інших управлінців. 
 
 Учасники заходу підтримали дану  ініціативу голови райдержадміністрації та висловили сподівання,   що такі тренінги стануть початком позитивних змін у сфері надання адміністративних послуг.
 
Ірина ЛИТОВЧЕНКО,  «Слово»
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 806 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus