Головна » 2013 » Березень » 16 » Інтернет-шахраїв – до відповідальності
13:02
Інтернет-шахраїв – до відповідальності
Минулого тижня співробітники Київської обласної податкової міліції проінформували, як успішно борються з контрабандою в аеропорту «Бориспіль», ліквідовують підпільні цехи з виготовлення алкогольної та тютюнової продукції, а незабаром впритул візьмуться за шахраїв в Інтернеті. 

Провів прес-конференцію перший заступник голови начальника управління податкової міліції ДПС у Київській області Володимир Тесленко. Він розповів про резонансні злочини та основні напрями роботи податкової, про основні схеми реалізації товарів, «відмивання» грошей, псевдотранзити, розмитнення з метою ухилення від податків. Він наголосив, що податківці охоче співпрацюють з тими порушниками, які погоджуються відшкодувати податки – їх звільняють від кримінальної відповідальності. Крім того, налагоджена міжнародна співпраця дозволяє оперативно знаходити і повертати на батьківщину фінансових порушників. 

«Зараз триває реорганізація податкової та митної служб, нам є про що розповісти. Ось нещодавній приклад в аеропорту «Бориспіль». Ми звикли, що займаємося лише дрібними крадіжками з валіз. А тут колеги затримали громадянина, котрий намагався просто так провезти 620 тисяч доларів. За законодавством, не задекларований товар (тобто контрабанда) вилучений, плюс накладено штраф у тому ж розмірі. Відзначу, що скоротилася кількість протиправного обігу підакцизних товарів. Це означає, що підпільних цехів з виготовлення цигарок чи горілки незрозумілого походження і випадків отруєнь у Київській області стало значно менше. Сьогодні прискіпливу увагу звернули на нафтопродукти – тому, що трапляються випадки виявлення неякісного палива», – пояснив Володимир Тесленко. 

Однак, у найближчому майбутньому податківці конкретно візьмуться за Інтернет і шахраїв, які його використовують з метою наживи. «Злочини у сфері інтелектуальних технологій, на жаль, набирають «популярності»: розрахунки, не задекларовані електронні гроші тощо. Наприклад, зараз триває слідство в Обухівському районі, де одне товариство, використовуючи електронні гроші, легалізувало доходи, одержані шляхом неправомірного використання електронних коштів у сумі 240 мільйонів гривень. Тому перевірятимемо бокси, через які здійснюється оплата послуг і залишаються у «тіні» значні обсяги не облікованої готівки, а також Інтернет-магазини, які часто приховують певну фінансову частину своєї діяльності. Вся наша робота направлена на збільшення надходжень до бюджету», – підсумував Володимир Тесленко. 

Ольга ПЕТРЮК, «Слово»
Переглядів: 547 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus