Головна » 2013 » Лютий » 23 » Гуртом думали про перевізника…
13:04
Гуртом думали про перевізника…
Заступник голови РДА Олег Міщенко провів зустріч із представниками автоперевізників, ДАІ, обласного управління транспорту, «Укртрансінспекції». У режимі діалогу обговорювалися два питання – нелегальних перевізників та перевезення пільгових категорій населення. 

Справа в тому, що нелегальні маршрути та велика кількість приватних водіїв відбирають левову частину пасажирів у офіційних перевізників, перехоплюючи клієнтів за кілька метрів від зупинок або везуть по своєму прокладеному маршруту і у свій визначений час. Часто у нелегалів ціна за проїзд трохи вища, однак пасажирів це не лякає. Їм однаково, хто їх повезе – аби швидко і з комфортом. Було висунуто чимало пропозицій, серед яких – методично опрацьовувати точки нелегалів. 

Суперечливим залишається питання щодо перевезення пільговиків. Присутні вкотре наголосили, що у нашому районі пільгових категорій багато, але держава не завжди може покрити всі витрати, пов’язані з їхнім перевезенням. І суперечка між перевізниками та пільговиками не може ніяк вирішитися. 

Тут і невдоволення запропонованими додатковими автобусами у години пік та щомісячними квитками (до речі, це успішно практикується у Броварах), і частими безпідставними відмовами водіїв у перевезенні, і взаємні грубощі… 

Підсумовуючи це питання, учасники зустрічі вирішили, що всі скарги на водіїв направлятимуть до керівників транспортних підприємств для самостійного вирішення. Повторні скарги – у відповідні вищі інстанції. 

На жаль, через недосконале законодавство, жодна з присутніх служб самостійно не може вплинути на зміну ситуації. Тому було вирішено об’єднати зусилля, створити робочу групу і працювати за визначеним планом. 

Марія ФІЛАТОВА, «Слово»
Переглядів: 474 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus