Головна » 2015 » Червень » 6 » Гомоніло у Вишгороді веселе дитяче свято
10:51
Гомоніло у Вишгороді веселе дитяче свято
Вишгородщина  відзначила Міжнародний день захисту дітей. Чудове свято для малечі організували Вишгородська райдержадміністрація та фонд народного депутата України Ярослава Москаленка.
 
На святі побувало близько трьохсот дітей з усіх населених пунктів району. На вході до розважального містечка малечу зустрічали веселі клоуни та гноми, які дарували дітям повітряні кульки кольорів національного прапора, нагрудні значки учасників фестивалю «Я – ми – Україна». Маленькі відвідувачі також отримали порцію морозива.
 
Діти мали змогу розважатися одразу на кількох майданчиках. Активні ігри проводили «казкові персонажі», надувні атракціони та батути працювали з обох боків вулиці, де дорослі-волонтери наглядали за малими пустунами. Ляльковий театр «Дивограй» показав багато цікавих вистав за сюжетами українських народних казок, діти взяли участь у шоу мильних бульбашок. На набережній було розгорнуто численні майстер-класи, зокрема: гончарство, художнє кування. Дівчатка вчилися в домашніх умовах робити мехенді, тобто художній розпис по тілу природним барвником – хною, виготовляти різноманітні прикраси, ангелів з кукурудзяного листя, робити символи миру – паперових голубів, домашні обереги, шити іграшки для пальчикових ігор, виготовляти різноманітні аплікації і витинанки,  сувеніри в стилі декупаж та листівки, малювати пальчикові пейзажі. 
 
На галявині біля Співочого поля розгорнувся скаутський табір, де інструктори навчали дітей скелелазінню, розбивати намети, правильно розпалювати вогнище. Національна організація скаутів України презентувала найкращі літні наметові табори, тож батьки таким чином могли ще й вирішити питання літнього відпочинку дитини.  На головній сцені виступали вихованці РБК «Енергетик», а саме: Каріна Мартиросян, Софія та Анастасія Птушко, вокальна студія «Фьюжн», танцювальні колективи «Болеро», «Діамант-Еліт», «Мозаїка». Також на святі виступили  артисти РЦТ «Дивосвіт» Іветта Лютаєва, Оля Горбач, молодша група вокальної студії «Візерунок» та студія хоре­ографічних мініатр «Пролісок».
 
У перервах між концертними номерами на сцену піднімалися сміливці, які брали участь у карооке-конкурсі. Тут не було ні переможців, ні переможених. Усі співаки-аматори отримали спеціальні дипломи за підписом голови райдержадміністрації Олександра Горгана та подарунки, м’які іграшки і розвиваючі ігри – від фонду Ярослава Москаленка.
 
Поряд зі сценою відбулися спортивні змагання «Моя спортивна родина», участь у яких взяли п’ять команд із Вишгорода, Лівого берега, сіл Нові Петрівці, Лютіж, Демидів. Майже три години веселої, цікавої і надзвичайно запеклої боротьби у конкурсах «Сумо», «Штани», «Лижі», «Черевики» та перетягування линви. За підсумками журі, перемогу вибороли спортсмени з Демидова, які за призове місце від фонду Ярослава Москаленка отримали грошовий заохочувальний приз у сумі 10 тисяч гривень. Срібло виборола команда Вишгорода і призовий фонд – 8 тисяч. Бронза і 7 тисяч гривень дісталися команді з Лютіжа. Нові Петрівці зайняли четверте місце, Лівий берег – п’яте, і обидві команди отримали від фонду Ярослава Москаленка по 5 тисяч гривень. 
 
У Вишгороді відбулося справжнє сімейне свято. І як зазначив народний депутат Ярослав Москаленко, такі акції для дітей необхідно організовувати, не дивлячись ні на економічне та політичне становище, ні на неоголошену війну, яка ведеться проти України. Адже діти Вишгородщини протягом усього навчального року у садочках і школах проводили численні благодійні акції зі збору коштів на потреби військових у зоні АТО. І сьогодні малеча повинна розуміти, що їх старання не були марними, що стримуючи ворога на cході України, наші герої дають можливість дітям жити тут, на мирній території, повноцінним життям. 
 
Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 925 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus