Головна » 2014 » Травень » 31 » Голосували майже одностайно
11:11
Голосували майже одностайно
Організовано, свідомо і за високої активності виборців відбулися 25 травня позачергові вибори Президена України. 
 
– У неділю на одинадцяту годину ранку проголосувало понад 30 відсот­ків виборців Нижчої Дубечні, – каже голова сільської ради Валентина  Клименко, – Такої активності я не пригадую. Вибори пройшли спокійно, організовано і цілеспрямовано. Ближче до закриття проголосувало  658 виборців із загальної кількості 1004.
 
У Вищій Дубечні бабуся, як виявилося, повна тезка сільського голови – пенсіонерка  Галина Березенець прийшла до дільниці вдосвіта, попри масу, як вона зізналася, роботи вдома.
 
– Миру хочу, щоб жилося спокійно, бо стомилася від розвалу, – каже бабуся. – І хочу, щоб в один тур. Як усі, так і я! 
 
Ближче до обіду проголосували 37 відсотків від загальної кількості виборців.
 
Ранковий рекорд побили пірнівчани.  Виборчу дільницю  вже у першій половині дня відвідали понад 50 відсот­ків виборців.  За свідченнями голови дільничної виборчої комісії Лідії Петькун, голосувати прийшли селяни цілими сім’ями. Порушеннь, навіть незначних, які час від часу трапляються (хтось забув паспорт, інший проігнорував  потребу голосувати у кабіні) виявлено не було. Натомість директор місцевої школи Микола Ячник засвідчив, що таких, насправді масових і вільних у своєму виборі волевиявлень, він за понад шістдесят років життя не пригадує.
 
Уже з восьмої години ранку приміщення Новосілківського сільського клубу заполонили селяни. Вони також приходили сім’ями. Окремі працівники, через неможливість проголосувати за місцем проживання, прийшли з відкріпними талонами, що дають право проголосувати за місцем тимчасового працевлаштування. Привертало увагу святкове вбрання та піднесений настрій людей, хоч звичні у таких випадках  атрибути, як то буфети, чи пересувні «закусочні» тут не спостерігалися. Голосування, щоправда, у часі дещо розтягнулося, проте ближче до вечора проголосували всі бажаючі.
 
26 березня зранку стало відомо, що є всі шанси для обрання Президента вже після першого туру, оскільки ситуація в країні та прагнення стабільності спонукало виборців проголосувати в більшості майже одностайно. 
 
Юрій Горовий, «Слово»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 418 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus