Головна » 2015 » Серпень » 6 » Герой нашого часу
16:20
Герой нашого часу

Вже другий  рік, як вогняний кордон суверенітету України  проліг на сході Держави Україна. 
Бажання перемогти ворога стало рушійною силою для героїчних  вчинків наших громадян. Відчуття любові до рідної землі, заповнило  серця українців. Cправа честі - боронити свою землю, щоб жити у вільній країні, без відчуття страху перед завтрашнім днем та із вырою у майбутнє.

Мужньо стримують непоборні українські воїни військовий натиск агресивного «руського міра» на чолі із ненаситною смертю, жертовне гирло якої норовить поглинути  Українську націю, його культуру та історію.


На варті 45-ти мільйонів життів українців, стоять титани – кіборги, народжені у людській подобі Силою Духу та Волі до життя Українського народу. До «переродження» це були «звичайні» люди, чоловіки та хлопці: лікарі, сантехніки, викладачі, робітники, інженери, гуманітарії, математики. 
Наш земляк серед них: ВАЛЕРІЙ ТРЄСКІН  - вишгородчанин, батько чотирьох дітей, ветеран бойових дій у Афганістані. Добровольцем вступив у першу роту 25 батальону Київська Русь, його позивний - «Сантехнік». Перша рота 25-го батальону  отримала від сепаратистів прізвисько «Таргани» за виняткову спритність у бою. Валерій приймав участь у боях за Дебальцево у січні-лютому 2015 року.

 

На фото: «таргани»  під Дебальцево після виходу з оточення під селом Рідкодуб на границі станиць Донецької та Луганської. Перебуваючи в оточенні, разом із 128-ою Мукачевською гірничо-піхотною бригадою Перша рота 25 го батальону втримували оборонну лінію на відстані близько 200 метрів: знищили два танки та два вивели з ладу. В оточенні пробули близько 12 днів. Втримуючи позиції, «Таргани» успішно провели операцію з прикриття відходу 128 - ої  з населеного пункту Нікішино, але  потрапили у оточення. Підвозу боєприпасів та  продовольства не було. У оточенні було проведено тактичну  розвідувальну операцію «боєм». По результатам розвідувальної операції:  ліквідовано 9 сепаратистів, з них – командир загону, 16 чоловік 300-х у ворога. У оточенні безперервно перебували під арт-обстрілами: мінометними, градами, артилерія, танковий по прямому наведенню. Арт-обстріл: навіть у блідажі на глибині 1,5 метра у землі під час вибуху мін тіло людини підкидає на сантиметрів 10 мінімум від поверхні землі, сила «кидків» залежить від близькості розриву снаряда та від маси його заряду - і так цілодобово, 12 діб поспіль...

На даний момент Валерій демобілізований, повернувся у Вишгород, пройшов реабілітацію, працює за спеціальністю – інженер сантехнік, приймає активну участь у громадському житті міста та району – регулярно присутній на засіданнях Громадської ради при Вишгородській РДА де розглядаються  питання пов’язані з життєдіяльністю міста Вишгород та району.

Героям Слава!

P. S. Поспілкуватись із Валерієм та переглянути військово-польові відео можна у його акаунті у ФБ https://www.facebook.com/valeri.trieskin?fref=ts

Автор: Юля Павловська

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 869 | Додав: slovo | Теги: Валерій Трєскін, ато
comments powered by Disqus