Головна » 2017 » Вересень » 7 » Флешмоб і квест – новий формат 1 вересня
17:45
Флешмоб і квест – новий формат 1 вересня

Цьогорічний День знань у Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 запам’ятався усім. І насамперед – дітям. Танцювальний флешмоб першокласників, що став кульмінацією першовересневої лінійки, підхопили й інші класи. А після першого уроку всі учні стали учасниками загальношкільного квесту «У пошуках 12 балів».

На традиційній урочистій лінійці лунали слова вітань, пісні та вірші. Зворушили серця й першокласники, які святково вийшли разом із матусями. Майбутні випускники – учні 11 класу – приготували для першачків не лише вітальні слова, а й символічні «пиріжки знань», якими малюки радо поласували.
Були й поважні гості на святі – Новопетрівський сільський голова Радіон Старенький, директор Національного музею «Битва за Київ у 1943 році» Іван Вікован, голова ради школи Василь Тищенко та священик Свято-Покровської церкви отець Віктор. 
Початок цього навчального року особливий ще й подарунками – сільрада придбала плазмовий телевізор для першокласників, які навчатимуться за науково-педагогічним проектом «Інтелект України». Директор школи Віталій Шевченко, виступаючи на святі, щиро дякував меценатам, але водночас висловив сподівання, що довгоочікувана добудова до школи не залишиться в довгій шухляді, а буде профінансована владою. Нарешті наша школа має внутрішній туалет, будівництво якого профінансувала Новопетрівська сільська рада.
Приємною несподіванкою став подарунок від колишніх учнів нашої школи, Сергія та Анатолія Стареньких – футбольні, волейбольні та баскетбольні м’ячі, які радо отримала учитель фізкультури Тетяна Крилова.
Танцювальний флешмоб першокласників потішив усіх присутніх. Заступник директора з виховної роботи Людмила Шостопаль і вчитель Олена Бабенко втілили в життя блискучу ідею спільної руханки малюків під сучасні українські пісні патріотичного змісту. Учениці 7 класу Катерина Коваль і Софія Глоба стали старшими наставницями для першокласників, за ними діти повторювали танцювальні рухи.
Дзвінок покликав усіх до класів на перший урок. Кожен класний керівник вибрав свою тему, що стосується України та Європи. А після уроку пролунав довгий дзвінок, що сповістив усіх про початок загальношкільного квесту «У пошуках 12 балів». Учні кожного класу, узявшись за руки, мали завданням пройти 12 тематичних станцій, на яких вчителі-предметники та представники учнівського самоврядування чекали з цікавими питаннями та іграми. У маршрутних листах для класів містилися вказівки на черговість проходження станцій. Якщо вдавалося бездоганно виконати всі завдання, то учні отримували 12 балів. Дзвінок через кожні 7 хвилин сигналізував про те, що треба рухатися до наступної станції. А станції були такими: спортивна, оздоровча, філологічна, географічна, іноземна, комп’ютерна, бібліотечна, історична, патріотична, художня, танцювальна та музична.
Подолавши всі випробування, втомлені, але щасливі діти поспішали на майданчик у дворі школи, щоб почути імена переможців. Кожен клас отримав грамоту, але найбільшу кількість балів отримали учні 2-а класу (учитель Лариса Яценко) та 6-б класу (учитель Алла Тишковська).
По завершенні квесту всі учні стали учасниками загальношкільного танцювального флешмобу. Веселі та щасливі, діти з батьками розійшлися по домівках із словами: «Такого цікавого 1 вересня у нас ще не було!» Сподіваємося, що і в майбутньому нам вдаватиметься приємно здивувати наших учнів.

Юлія НАБОК-БАБЕНКО, педагог-організатор Ново­пет­рівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 3300 | Додав: slovo
comments powered by Disqus