Головна » 2015 » Січень » 17 » Фінальний акорд року
10:45
Фінальний акорд року
У народі кажуть, як рік проведеш, так новий і проживеш, але, як на мене, це питання дискусійне. Та все ж було б добре прожити 2015 рік в абсолютно творчому процесі і з відчуттям, що твоя робота потрібна людям. Саме такі емоції переповнювали працівників Гаврилівського районного палацу культури «Полісся». 
 
2014 рік добував свого фінального завершення і творчі колективи закладу культури звітували перед населенням. Першим звітував дитячий театральний колектив «Невгамовні», які представили до дня Святого Миколая виставу «Пригоди чарівної книги», де діти зустрілися з професором Крейдом, Бабою Ягою, Чарівником, Казкаркою, Скарбником українського роду, Арідниками та іншими казковими і міфічними персонажами. І найбільше здивувало дітей, що Святий Миколай обдарував не тільки артистів, а й усіх дітей, які прийшли подивитися виставу. 
 
Спонсором дитячого свята була Гаврилівська сільська рада. Діти приходили до дому і довго розповідали своїм батькам, що Арідники не давали їм різки, а Миколай дав подарунок, бо вони чемні і слухняні діти. Тож вважаємо, що гаврилівська малеча отримала казкове свято і взяла з нього багато корисних порад для життя.
 
Запам’ятається гаврилівцям і звітний концерт вокальних колективів Палацу культури «На крилах пісні», який відбувся 26 грудня. У концерті взяли участь народний аматорський вокальний ансамбль «Калиновий цвіт», також його молодша група і самодіяльний хор «Співуче Полісся».
 
На цьому концерті були присутні голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш та начальник відділу культури РДА Олександр Біляєв, директор Київського обласного будинку творчості та культурно-освітньої роботи Таміла Гресько, заслужений працівник культури, професор Київського національного університету ім. Т. Шевченка, голова журі обласного огляду-конкурсу «Онуки Полянські» ім. П. Чубинського Іван Павленко. Репертуар колективів надзвичайно багатий. 
 
Звучали акапельні твори, класика, народні пісні, і всі вони сприймалися глядачами на «біс». Треба сказати, що керівники цих вокальних колективів подружжя Дар'я та Мар’ян Гисяків, присвятили народному мистецтву своє життя. По закінченні концерту односельці стоячи аплодували самодіяльному хору «Співуче Полісся», який удостоєний звання «Народний аматорський коллектив». 
 
Ірина Побідаш наголосила про відданість своїй справі керівників вокальних колективів, тож таке повідомлення було фінальним аккордом плідної роботи всіх учасників хору «Співуче Полісся», його керівників та інших учасників звітного концерту. Гаврилівський сільський голова Олег Бондаренко додав, що пишається тим, що в нашій громаді є тепер два народних аматорських колективи.
 
Працівники Гаврилівського районного палацу культури зав­жди налаштовані на збереження духовних цінностей свого народу, хоча інколи, здається, що зараз не до театрів, танців і пісень, але розуміння того, що ти є часткою тієї гармонії, яка дає нам силу духу, об’єднує нас заради прийдешніх поколінь і щасливого майбутнього українського народу – саме цю місію виконують наші односельці Дар'я і Мар’ян Гисяки, Наталія Молчанова, Тимур Поліщук, Олесь Кулак. Гаврилівська громада вдячна їм за труд і незламність духу, бо вони роблять важливу справу, і їх підтримують учасники творчих колективів РПК «Полісся» і всі односельці. 
 
Марія ЗАБЛОЦЬКА,
почесний громадянин Вишгородського району.
с. Гаврилівка
  
Переглядів: 536 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus