Головна » 2017 » Грудень » 14 » Є така професія – пожежний боєць
17:56
Є така професія – пожежний боєць

У рамках проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» учні восьмих і дев’ятих класів Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відвідали 38-му Державну пожежно-рятувальну частину, що дислокується у Димері.
Під час екскурсії учні ознайомилися з правилами пожежної безпеки, розширили своє уявлення про роботу пожежників, способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Пожежники розповіли, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою та пожежним устаткуванням. Школярі фотографувались поряд із технікою та мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють пожежні. Рятувальники розповідали учням, як працює техніка, охоче відповідали на запитання. Пожежники звернули увагу учнів на причини виникнення пожеж та їх запобігання, розповіли, як правильно діяти у разі пожежі, особливо про правила безпеки під час новорічних свят.
Після побаченого і почутого кожна дитина глибше зрозуміла важливість та героїчність професії пожежника, яку ми часто не помічаємо за буденністю справ. Адже кожного разу пожежні бійці ведуть бій з підступним та небезпечним для здоров’я вогнем. Школярі ознайомилися з професією рятувальника та правилами безпеки життєдіяльності.

Інф. «Слова»

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 472 | Додав: slovo
comments powered by Disqus