Головна » 2013 » Лютий » 23 » Є така професія – Батьківщину захищати
12:31
Є така професія – Батьківщину захищати
Для людей, які застали в зрілому віці радянські часи, 23 лютого асоціюється зі збройними силами та людьми у військовій формі. Тому наше питання «Що для Вас свято 23 лютого?» призначалося, в основному, для покоління, народженого в незалежній Україні. 

Ось їхні відповіді: 
День захисника Вітчизни? Свято, для тих, хто перебуваючи на військовій службі, захищав країну. Таких мало, і я до них не належу. 
Анонім

Свято справжніх, дорослих чоловіків. Які дійсно щось роблять, а не маленьких хлопчиків, котрим чомусь прийнято дарувати шкарпетки. Цього дня вітання, принаймні від мене, отримають батько, хресний та дідусь. Найдорожчі для мене чоловіки. 

Анна, студентка 

23 лютого для мене – це день, коли дівчата своїми подарунками натякають про подарунки для них на 8 Березня. 

А ще це день, коли я згадую воїнівзахисників усіх часів, особливо солдат царської армії, які мали служити по 25 років, так і не створивши власної сім’ї... 

Роман ФЕЛОНЕНКО, студент 

Це своєрідний жіночий термометр, який вкаже температуру на 8 березня, зазвичай в декілька разів більшу, ніж вони створять на 23 лютого. 

Олександр 

23 лютого для мене день, коли потрібно вшановувати захисників Віт чизни. Коли потрібно подякувати їм за те, що вони зможуть стояти у бою за нашу країну, якщо у цьому виникне потреба. Мені не подобається, що у нас заведено вітати усіх чоловіків та навіть хлопчиків. Насамперед, як на мене, це свято стосується чоловіків, що мають військовий чин, та зможуть захистити власні родини, своїх матерів, дружин та дітей. 

Марія 

День Радянської Армії і Військово-Морського флоту. 

Дмитро, комірник 

О, для мене це значить, що потрібно привітати мого дідуся і тата! А тим чоловікам, яким і тридцяти не стукнуло, і які не служили, але «бухають» в цей день і кричать, що це їхнє свято, – треба відірвати щось… Вибачте за грубість. 

Марина, менеджер 

Це спогади про мою юність, 23 лютого ми вшановували захисників Вітчизни, відчували гордість за нашу радянську армію, за нашу країну. 

Світлана, бухгалтер 

День захисника Вітчизни? Свято для чоловіків, які служили в армії. Я й сам служив у Німеччині у військах спецзв’язку. 

Юрій ГУР’ЄВ, водій 

День, коли згадую своїх родичів, які віддали Вітчизні дуже багато. Діда Івана, що починав службу ще за царя, а закінчив Велику Вітчизняну капітаном першого рангу і кавалером п’яти бойових орденів. Двох дядьків, яких призвали в 1944 році після звільнення Київщини від загарбників, і котрі віддали флоту шість років служби (кожен!) рядовими матросами, а не рік чи два, як зараз. Так тоді потрібно було Батьківщині. Двоюрідного діда Федора, який поклав свою голову в лютому 1945 року на підступах до Будапешта, де через тридцять років мені довелося служити. Врешті, завжди згадую свого мудрого старшину, учасника Великої Вітчизняної війни Петра Никифоровича Бреденка, справжнього наставника, та товаришів по службі. 

Олексій, журналіст
 
Опитувала Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Переглядів: 634 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus