Головна » 2016 » Листопад » 24 » Є міні-стадіон – буде здорова молодь
21:50
Є міні-стадіон – буде здорова молодь

Минулої неділі у селах Литвинівка, Миколаївка, Лісовичі і Тарасівщина відбулося справжнє спортивне свято – на базі Литвинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відкрито міні-стадіон зі штучним покриттям. 
В урочистій церемонії взяли участь голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, виконуючий обов’язки голови райдерж­адміністрації В’ячеслав Савенок, голова районної ради Ростислав Кириченко, Литвинівський сільський голова В’ячеслав Мурга, священики УПЦ Київського патріархату отець Олег та отець Василь, директор Фонду комунального майна Вишгородського району Юрій Деркач, депутати районної та місцевих рад, учні шкіл і громадськість.
Олександр Горган зазначив, що відкриття сучасного стадіону на селі – це результат злагодженої роботи дружньої команди: народного депутата України Ярослава Москаленка, депутатів обласної ради та районної ради, керівників та працівників райдержадміністрації.
В’ячеслав Савенок  додав, що завдяки появі у селі нового стадіону, буде підростати загартована, здорова, освічена молодь, яка стане надійною опорою нашої держави.
Голова районної ради Ростислав Кириченко, наголосив, що майже весь депутатський корпус районної ради завітав, аби на власні очі побачити, куди і на що ідуть кошти з районного бюджету, за виділення яких вони голосують, і чи справді це потрібно громаді. Депутати були приємно вражені, що у школі проводяться ремонтні роботи з утеплення приміщень, адже з часом це дасть економічний ефект. Також Ростислав Кириченко пообіцяв, що найближчим часом стадіон буде оснащено сучасною системою штучного освітлення для проведення матчів у будь-який час.
З привітаннями до жителів Литвинівської громади звернулися депутат районної ради Микола Артеменко, закріплений за цим округом, Литвинівський сільський голова В’ячеслав Мурга,  директор Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Анатолій Старенький.
Священики отець Олег та отець Василь освятили і благословили довгоочікуване спортивне поле.
Почесне право перерізати стрічку і відкрити футбольне поле було надано голові облдержадміністрації Олександру Горгану, виконуючому обов’язки голови райдержадміністрації В’ячеславу Савенку, голові районної ради Ростиславу Кириченку та депутату районної ради від Литвинівського громади Миколі Артеменку. 
В’ячеслав Савенок разом з Ростиславом Кириченком вручили перші нагороди на новому стадіоні – команді «Легіон» та збірній команді Литвинівської школи – призерам чемпіонату з футболу Литвинівської громади. Литвинівський історико-краєзнавчий клуб «Легіон», що діє на базі Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», здійснив показовий виступ для гостей свята.
Нагадаємо, що у травні 2016 року під час робочої зустрічі, на той час, голови  райдерж­адміністрації Олександра Горгана, депутата районної ради Миколи Артеменка та Литвинівського сільського голови В’ячеслава Мурги було остаточно погоджено місце розташування спортивної споруди, а вже сьогодні, завдяки підтримці депутатів Вишгородської районної ради, жителі чотирьох сіл мають сучасний міні-стадіон.
*   *   *
21 листопада 325-річчя заснування села відзначала Абрамівська громада. Святкування для мешканців сіл Савенка, Абрамівка та Дудки, які знаходяться на території Абрамівської сільської ради стане дійсно пам’ятним, адже в селі Савенка відкрили оновлений Будинок культури. З цієї нагоди привітати громаду села завітали виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації В’ячеслав Савенок, голова районної ради Ростислав Кириченко, Катюжанський сільський голова Лідія Заводська, директор Фонду комунального майна Ю. Деркач.
З хлібом-сіллю зустрічали гостей працівники оновленого осередку культури, у стінах якого народжувалась історія, зароджувались традиції села, звичаї, які шануються сільськими працівниками з діда-прадіда. Сільські трудівники вірять, що оновлений заклад стане для всіх улюб­леним місцем для відпочинку. У вітальній промові голова районної ради Ростислав Кириченко зазначив: «Без перебільшення, сьогодні маємо визначну подію не лише для села, а й для всього району. Переконаний, що відтепер життя громади ще більш пожвавиться, адже оновлений Будинок культури стане не лише місцем для проведення концертів, зустрічей, а й гуртуватиме людей за їх інтересами, залучатиме дітей до виявлення своїх талантів і здібностей».
Під час урочистостей керівники району нагородили Грамотою за сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у реалізацію благодійного проекту «Добровозик» соціального робітника Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування Віру Давиденко, Подякою за багаторічну плідну, працю, вагомий внесок у розвиток Абрамівської територіальної громади, активну громадську позицію та з нагоди Дня села жителя с. Савенка Тараса Окуня. Після урочистостей на сцені оновленого сільського Будинку культури відбувся святковий концерт хорового колективу «Лютізька Левада».

Інф. «Слова» Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 582 | Додав: slovo
comments powered by Disqus