Головна » 2016 » Жовтень » 20 » Є Будинок культури – буде і пісня
19:01
Є Будинок культури – буде і пісня

У Святу Покрову День села відзначили у Воропаєві. Окрім храмового свята, велику кількість гостей зібрала ще одна довгоочікувана воропаївцями подія – у селі відкривали клуб. Розділити урочисту подію з жителями Воропаєва прибуло районне керівництво у повному складі, депутати Київської обласної та Вишгородської районної рад.
Сільський голова Ольга Войтенко не приховувала емоцій, бо ж нарешті – село оживе, отримає «друге дихання». Здавалося б, звичайне приміщення. Але для села Будинок культури стоїть на одному щаблі поряд зі школою, садком чи ФАПом. У цих стінах зможуть збиратися творчі люди, молодь, щоб проводити колоритні концерти, сходитися на громадські зібрання і радитися, що та як змінити у житті села. Словом, громада нарешті отримала гарне і комфортне приміщення для дозвілля. Щоправда, воно поки потребує матеріально-технічного оснащення, але це речі набутні. За українською традицією гостей зустрічали хлібом-сіллю. Стрічку перерізали голова райдержадміністрації Олександр Горган та голова районної ради Ростислав Кириченко.
Вітаючи воропаївців з Днем села, Олександр Горган побажав їм не зупинятися на досягнутому і відкривати нові сторінки у розвитку села. Також він передав слова поздоровлень та святкову грамоту від народного депутата України Ярослава Москаленка.
Багато добрих слів і побажань лунало зі сцени. Голова районної ради Ростислав Кириченко зауважив, що на сьогодні малі села району починають виборювати лідерські позиції щодо активності громад, і це справді налаштовує на активну співпрацю з такими населеними пунктами, спонукаючи надавати їм всебічну підтримку від районної влади.
Вітав громаду Воропаєва і депутат районної ради Рамаз Манія, який опікується селом. Завдяки його активній діяльності у селі зроб­лено чимало добрих справ. Депутат пообіцяв не зупинятися на досягнутому, а далі розвивати розпочате, генерувати нові ідеї, підтримувати громаду, бо Воропаїв має стати наймальовничішим селом району.
До привітань долучилися депутат Київської обласної ради Андрій Пещерін, який є не тільки частим гостем і добрим другом села, а й меценатом різних заходів, та депутат районної ради Ірина Побідаш, яка за часів перебування на посаді голови районної ради, а нині депутат, продовжує перейматися долею села, також надаючи необхідну підтримку.
Концертна програма свята включала виступи яскравого і голосистого колективу «Дубечаночка», зворушливих школяриків, які дарували рідному селу романтичні вірші і неймовірно ніжні музичні твори. Під вечір воропаївці «запалювали» разом з учасниками шоу «Х-фактор» та популярним українським артистом Андрієм Князем.
Попри холодну погоду, жителі села великою родиною зібралися на святкування. Діти мали нагоду погратися в активні ігри на атракціонах, бажаючі могли прикупити за символічну ціну сувеніри на імпровізованому ярмарку, а змерзлі і зголоднілі – зігрітися гарячим чаєм та поповнити запас калорій солодощами, які для гостей свята пропонувалися безкоштовно.
Гарно святкували! З днем народження тебе, Воропаєве!

Лілія ЯНЧУК-ОЛЕКСІЙ

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 602 | Додав: slovo
comments powered by Disqus