Головна » 2014 » Травень » 17 » Думка територіальної громади має бути вирішальною
11:43
Думка територіальної громади має бути вирішальною
Мета виїзного засідання представників низки державних структур, пов’язаних з будівництвом, експлуатацією, реставрацією та експлуатацією автомобільних доріг, що відбулося у приміщенні районної держадміністрації, полягала у вивченні та узгодженні можливостей спорудження, оснащення та подальшої експлуатації сучасного автополігону на Вишгородщині, що на думку учасників засідання залучить у район конкретні інвестиції та сприятиме організації нових робочих місць. Питання на даний момент перебуває на розгляді, вивчаються можливості інфраструктури, що вже існує, залучення до проекту наявних земельних ділянок, автодоріг місцевого сполучення.
 
Головний архітектор району Дмитро Ликов наголосив, що реалізація проекту передбачає обговорення та узгодження з представниками місцевих громад, на території яких планується експлуатація нової структурної одиниці. Подібні думки турбують і сільських голів. Нижчедубечанського сільського голову Валентину Клименко передусім стурбувало скрутне становище з пасовиськами для худоби, котрих і без того замало в селах лівобережжя району. А спорудження автополігону передбачає залучення саме вільних від сільських споруд ділянок, де сьогодні і випасають худобу.
 
Представник від служби автомобільних доріг Київської області Василь Максимчук та від обласної держадміністрації Віталій Кашка також наголосили на необхідності глибокого аналізу порушених питань, оскільки пропозиція щодо зведення сучасного автополігону актуальна і для інших районів області. Тому сьогоднішнє засідання кінцевих рішень не передбачає, а є лише ознайомчим. Пропозиція щодо зведення сучасного автополігону має бути узгоджена районом і територіальними громадами перед підписанням акту комісійного обстеження запропонованих для огляду земельних ділянок під спорудження автомобільного комплексу.
 
Юрій Горовий, «СЛОВО» 
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 460 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus