Головна » 2015 » Лютий » 7 » До уваги батьків
12:28
До уваги батьків
Згідно з законом України «Про внесення змін та визначення такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» відбулися зміни щодо організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.
 
Пункт 1 частини першої статті 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (зі змінами) про повне державне забезпечення дітей у державних та комунальних дошкільних навчальних закладах шляхом безоплатного виховання і надання щомісячної допомоги виключено.
 
Харчування дітей дошкільного віку, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у дошкільних навчальних закладах здійснюється на загальних підставах. Відповідно до змін у статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту» батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у державному та комунальному дошкільному навчальному закладі у розмірі, що становить не менше 60 відсотків (у міській місцевості) та не менше 40 відсотків (у сільській місцевості) від вартості харчування на день, решта суми – за рахунок коштів місцевих бюджетів. 
 
Від плати за харчування дітей у державному та комунальному дошкільному навчальному закладі звільняються батьки, у сім’ях яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї не перевищує рівня прожиткового мінімуму, який щороку встановлюється законом про державний бюджет України, а також батьки, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». Сім’ям, які мають трьох і більше дітей, плата за харчування у державному та комунальному дошкільному навчальному закладі зменшується на 50 відсотків, інформує департамент освіти і науки Київської ОДА.
Категорія: Україна | Переглядів: 399 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus