Головна » 2015 » Квітень » 4 » Дітям потрібна турбота
09:47
Дітям потрібна турбота
У великому залі адмінбудинку (пл. Шевченка, 1) відбулася презентація проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей у Київській області». Пілотні території проекту – деякі райони Київщини, зокрема Вишгород та Вишгородський район. 
 
У ході презентації проекту взяли участь голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш, заступник голови Вишгородської РДА Валентина Духота, начальник  служби у справах дітей та сім’ї Київської ОДА, керівник проекту Сергій Андріяш, начальник відділу освіти Вишгородської РДА Світлана Чамро, начальник служби у справах дітей та сім’ї РДА Валентина Ти­мошенко, менеджер проектів міжнародної благодійної організації «Партнерство кожній дитині» Лариса Стрига, зональний координатор проекту у регіоні Вишгород Тарас Івасенко, методисти відповідних відділів, фахівці соціальної сфери та громади.
 
Мета проекту – створити умови для соціальної інтеграції та соціального забезпечення внутрішньо переміщених сімей та дітей у Київській області на територіях проживання великих груп внутрішньо переміщеного населення шляхом покращення соціальної інфраструктури, умов проживання та системи соціальних послуг, поглиблення процесів примирення та взає­модопомоги.
 
Ключовими цілями представленого проекту є влаштування у сімейні форми виховання внутрішньо переміщених дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування чи які тимчасово залишилися без опіки батьків, вдосконалення механізмів захисту таких дітей та реагування на кризові ситуації. Очікується, що понад 180 внутрішньо переміщених дітей буде влаштовано у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та сім’ї опікунів та забезпечено соціальну підтримку та догляд, тимчасовий догляд у сім’ях громадян щонайменше для 200 дітей, які перебувають без супроводу дорослих чи мають ризик залишитися без батьківського піклування.
 
Буде покращена базова комунальна інфраструктура та належні умови проживання для внутрішньо переміщених сімей з дітьми у місцях компактного проживання. Щонайменше 500 таких сімей з дітьми планується забезпечити якісними соціальними послугами, запровадити діалог та взаєморозуміння у громадах проживання великих груп внутрішньо переміщених осіб. Планується поліпшення умов проживання для забезпечення тимчасового догляду для 160 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Основним виконавцем проекту є служба у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації у співпраці з міжнародною благодійною організацією «Партнерство кожній дитині». Проект фінансується Європейським Союзом.
 
Інф. «Слова»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 462 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus