Головна » 2015 » Липень » 31 » ЗЛОЧИН МОЗ УКРАЇНИ ПРОТИ ІНВАЛІДІВ
22:27
ЗЛОЧИН МОЗ УКРАЇНИ ПРОТИ ІНВАЛІДІВ

Діти-інваліди Вишгородщини покинуті на призволяще

На території Вишгородського району практично недієздатна  програма забезпечення дітей-інвалідів Вишгородського району ліками та медичними засобами, на реалізацію якої у 2015 році виділено 270 тис. грн. Головний розпорядник цих коштів, Вишгородський Центр первинної медико-санітарної допомоги, не може їх використать на закупівлю необхідних медпрепаратів, тому що ціни на більшість необхідних із них «з невідомих причин» не задекларована відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 02.07.20 4 р. №240 «Про референтне ціноутворення на лікарські засоби та вироби медичного призначення, що закуповуються за кошти державного та місцевого бюджетів» та наказу Міністерства охорони здоров'я України від 18 08.2014 року №574 «Про затвердження Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, порядок внесення до нього змін та форм декларації зміни оптово-відпускної ціни не лікарський засіб та виріб медичного призначення», зареєстрованого у Мініс терстві юстиції України 09 вересня 2014 року за №1097/2574.
Щодо «невідомих причин» з яких ціни на медикаменти не декларуються на сайті МОЗ України відповідальні посадові особи Вишгородського району вказують на  Міністра охорони здоров’я України як на першопричину злочину всеукраїнського масштабу проти найслабших та найменш захищених громадян Держави Україна – інвалідів та дітей-інвалідів. У свою чергу Олександр Квіташвілі, міністр охороги здоров’я, щодо одного з життєво необхідних препаратів для хворих на муковісцидоз повідомляє:
«МОЗ України здійснює декларування зміни оптово-відпускної ціни на лікарські засоби або вироби медичного призначення  на основі поданих пакетів документів власником реєстраційного посвідчення на лікарський засіб або свідоцтва про державну реєстрацію виробу медичного призначення або уповноваженою ним особою.
Стосовно лікарського засобу «Крєон» інформуємо, що власнику реєстраційного посвідчення: на вищезазначений лікарський засіб була надана відмова Державною інспекцією України з контролю за цінами (далі - Держцініспекція) у наданні висновку щодо економічної обгрунтованості розрахунку оптово-відпускної ціни на лікарський засіб.
Станом на сьогодні доопрацьовані документи, з урахуванням зауважень наданих Держцінінспекцією, до МОЗ Україна не надходили.
При надходженні до МОЗ України відповідного пакету документів вони будуть опрацьовані в установленому порядку.»
  З повідомлення Міністра формується простий висновок: корупція повністю зточила, як шашіль гниле дерево, структуру МОЗ України.  Держцініспекція практично шантажує на хабар власників реєстраційних посвідчень відмовою у обґрунтуванні цін на медичні засоби та препарати. 
Довідково:
1. З початку 2015 року майже усі групи дітей-інвалідв ВЗАГАЛІ НЕ ОТРИМУЮТЬ ЛІКИ згідно державних програм забезпечання дітей - інвалідів ліками та медичними засобами. 
2. З невідомих причин деякі діти-інваліди взагалі не отримували ліки згідно державної програми забезпечення ліками та медичними засобами вже не один рік. 
3. На даний момент від реальних потреб дітей-інвалідв Вишгородського району  у ліках і медзасобах було закуплено лише кілька позицій приблизно суму 30 тис грн., 240 тис грн, розраховані на закупівлю ліків та медпрепаратів дітям – інвалідам, лишаються на рахунку місцевого бюджету.
4. На обліку у Вишгородському районі перебуває 289 дітей "з особливими потребами"

Діти з ураженнями центральної нервової системи, хворі на цукровий діабет, муковісцидоз та інші, що потребують кожноденного медикаментозного забезпечення вимушені шукати спонсорську підтримку серед можновладців та небайдужих.

Павловська Юля

Категорія: Київщина | Переглядів: 1132 | Додав: slovo | Теги: вишгород, Горган, вишгородська рда, вишгородська црл, МОЗ України
comments powered by Disqus