Головна » 2015 » Серпень » 14 » День Вишгорода
16:54
День Вишгорода

Сонячне місто, музика, діти… Минулими вихідними Вишгород відсвяткував свій день народження

Розпочалися урочистості у п’ятницю ввечері відкриттям оновленої площі та фонтану, що перед будинком культури «Енергетик». Мешканці міста слухали класичну музику, дивилися виступ танцювального колективу «Клерико». Вишгородцям продемонстрували пам’ятний ролик про мера міста Віктора Решетняка. Зі сльозами на очах люди аплодували, згадуючи хорошу людину. Апогеєм відкриття оновленої площі стало світлове шоу та фонтан з різнокольоровим підсвічуванням. Площа й справді зажила новим життям – велика кількість лавок для відпочинку і неймовірної краси фонтан вже у перші години зібрали неймовірну кількість відпочиваючих. А наступного дня стало зрозумілим, що саме це місце стане улюбленим для прогулянок матусь із діточками.

У суботу, перед «Енергетиком» зранку і до обіду вирувало дитяче свято. Було встановлено батути та атракціони, відкрився «Марафон професій» від Кідз Віл, святковий аквагрим, призовий атракціон з подарунками від Фіксиків, естафети з клоунами, фотосесії з ростовими ляльками, танцювальні майстер-класи і дитяча дискотека з мильними бульбашками.

На сцені виступали вихованці вокальних студій БК «Енергетик» та Вишгородського міського центру творчості «Джерело». Було проведено безліч конкурсів, у яких переможці отримували квитки на безкоштовне відвідування дельфінарію «Немо», музею «Експериментаріум» та кінотеатру «Атмосфера». Особливою родзинкою свята стало те, що малеча змогла приготувати страви з дитячого меню,подивившись майстер-клас від учасника четвертого сезону шоу «Майстер-шеф» Мілана Котєва.

Попри шалену спеку, діти були енергійні та задоволені. Адже трохи охолонути їм вдалося завдяки представникам ГО «Вишгород – наш дім», котрі забезпечили гостей свята питною водою, а найменших – морозивом.

Також того дня на площі проводила благодійні акції акції районна організація Товариства Червоного Хреста, організовані за сприяння Вишгородської райдержадміністрації та Вишгородської міськради, за підтримки депутата Київської облради Олександра Приходька та міжнародного благодійного фонду «Сприяння розвитку медицини».

Далі, святкування дня міста перемістилося на набережну Київського моря. На півочому полі звучало добре знайоме «За три хвилини…». Це Валерій Харчишин, соліст гурту «Друга ріка» з музикантами: Олександром Барановским (гітара), Олексієм Дорошенком (ударні), Сергієм Биличенком (гітара), Сергієм Герою – (клавішні). У неймовірну спеку хлопці працюють, жартують, сміються, граючи першокласний рок.

Вечір. Починають збиратися гості на свято дня народження нашого міста. В основному це молодь – парами, компаніями, сім’ями із дітьми. На сцені один за одним змінюються виконавці – це і Василь Бондарчук, і Наталія Бучинська, і талановиті молоді вишгородські хлопці. Але всі чекають на виступ улюблених українських рок-музикантів, хіти яких всі знають напам'ять.

Приємно вражає атмосфера – спокійна, піднесена. Налаштуватися на патріотичний лад допомагають пісні запрошених гуртів. Здається всі на одній хвилі, але в повітрі звучать нотки смутку, це читається в очах перехожих. Веселитись не найкращий час, але так потрібно хоча б на «три хвилини» відволіктись від страшних думок про війну, і поглянувши на себе з боку, іще раз згадати із вдячністю тих хлопців, які зараз перебувають у зоні проведення АТО. Захищаючи країну від агресора, вони дарують нам можливість безтурботно прогулюватись набережною Київського моря.

Інф. «Слова»

Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 489 | Додав: slovo
comments powered by Disqus