Головна » 2014 » Травень » 17 » День скорботи та жалю – день поваги та шани
11:39
День скорботи та жалю – день поваги та шани
Усе далі і далі відходить від нас та жахлива війна, що принесла стільки горя, насіяла розпачу і біди. 9 Травня збираються разом наші шановні ветерани. Та з кожним роком приходить їх усе менше і менше, і в очах усе більше відсвічується туга. 
 
Сказати слова вдячності ветеранам за мирне небо і щасливе дитинство зібралися жителі Вищої Дубечні та гості села. До свята готувалися від малого до великого. Вечір був переповнений спогадами. З екрану дивились до болю знайомі обличчя, минулі події, історія села, нагадуючи про плинність часу. Не було в залі людини, яка б не відчула неймовірних зусиль наших дідів та батьків, щоб ми, нащадки, виростали в любові та благополуччі. 
 
«Вічна пам’ять», «Моя земля», «Єднаймося, люба родино» та інші пісні у виконанні народного колективу «Деснянські зорі» наповнювали душі односельчан гордістю, а танцювальні та співочі виступи дітей додавали впевненості в завтрашньому дні, бо «ще не вмерла України ні слава, ні воля» та й немає нічого важливішого, ніж щасливе майбутнє дітей.
 
Уже більше 15 років приїжджають давні друзі вищедубечан – колектив «Чарівниця» з Києва. Знають його тут і люблять. А старовинна народна пісня «Ой, ти Катя, Катерина» торкнулася струн спогадів із дитинства ошитківців (тих, кого переселили з рідних домівок під час створення Київського моря), бо співали цю пісню їхні батьки. А коли на сцену вийшов відомий композитор заслужений артист України Ніколо Петраш (автор гімну Вищої Дубечні) та ще й запросив народну артистку України Наталію Бучинську, захвату глядачів не було меж. Улюблені пісні «Батьку мій», «Мама», «Друг», «Моя Україна», «Перемога» співав весь зал. 
 
Знамениті гості дарували квіти, обнімали і говорили щирі слова вдячності ветеранам. 
 
Кожне покоління дивиться на минуле очима свого часу. Проте такі заходи єднають усіх, з роками набуваючи все більшої ваги. А шановним ветеранам бажаємо ще на багато років міцного здоров’я. Низький Вам уклін.
 
Галина Березинець, Вища Дубечня
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 582 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus