Головна » 2018 » Вересень » 6 » Чуйність, милосердя, безкорисливість...
15:11
Чуйність, милосердя, безкорисливість...

Весело та активно жителі Вишгородщини зустріли осінь на фестивалі «Perlina Fest». Першого вересня на набережній Київського моря асоціацією багатодітних родин «Перлина» за підтримки голови Вишгородської районної ради Ростислава Кириченка, Вишгородського  міського голови Олексія Момота та за допомогою небайдужих меценатів було організовано свято для дорослих і дітей.
«Вишгородський район соціально активний, тому хотілося, щоб діти на перше вересня не лише отримували солодкі подарунки, а й радість та заряд позитивних емоцій на навчальний рік. Тому ми прагнули об’єднатися, щоб залучити якомога більше дітей до «Perlina Fest». В асоціації багатодітних родин «Перлина» є п’ять осередків в районі – це Катюжанка, Нові Петрівці, Лютіж,  Старі Петрівці, Хотянівка. Із цих населених пунктів ми залучили всі сім’ї пільгових категорій. На жаль, не змогли організувати транспорт, щоб на свято потрапили родини з далеких сіл, але надіємося вирішити цю проблему до наступного фестивалю. У будь-якому випадку ми ще раз показали, що разом робити добрі справи набагато легше, і прагнемо, щоб люди були небайдужими, адже безкорислива допомога робить нас людьми», – розповідає Ольга Кондратюк, організатор «Perlina Fest».
У вихідні багато родиною долучилося до фестивалю, адже, попри безліч веселощів, для малечі свято несло також і повчальний характер. Зокрема, працював лекторій, де присутні прослухали лекції зі здорового харчування для дітей від Наталії Шило, ведучої всеукраїнського соціального проекту «Здорове харчування для дітей». Зібралися не лише дорослі, а й діти. А після лекції малечі запропонували зробити тарілку для здорового харчування. Дітлахи були у захваті від такого майстер-класу і на практиці закріпили розповідь про користь фруктів і овочів замість шоколадних батончиків. Все це відбувалося на локації громадської організації «Чисто.Вишгород», де організатори розповідали та залучали учасників фестивалю до розумного споживання. Зокрема, всі охочі могли долучитися до акції «Стоп, кульок. Усім торба» та придбати зручну і екологічно безпечну торбинку для покупок – замість того, щоб кожного разу купувати поліетиленовий пакет. Присутні прослухали лекцію «Здорові зуби – запорука здоров’ю» від Лідї Булигіної, лікаря-стоматолога центру сімейної стоматології «iStomatolog», яка ще раз нагадала про важливість догляду за зубами, навіть молочними,  здоров’я ротової порожнини взагалі. Краєзнавець, дослідник Межигір’я Геннадій Ніколаєнко розповів  учасникам свята про наш український Єрусалим – Межигір’я. Цікава і захоплююча розповідь із історичними фактами привернула не одного учасника «Perlina Fest». Безсумнівно цікавою та повчальною була лекція від Тетяни Бражнікової, голови опікунської ради Вишгорода, яка розповіла про права дітей і кожного громадянина. 
 Також діяв ярмарок майстрів Вишгородщини. Тут можна було купити неймовірно ароматне мило ручної роботи, чудові вироби у техніці декупаж, м’які іграшки, які нагадують живих людей, солодкий мед та багато речей, створених із любов’ю. А «Ярмарок дозвілля» продемонстрував, що у районі щороку народжуються нові цікаві колективи, різні гуртки для дітей. Кожен неодмінно знайшов щось своє у цій феєрії свята. На локації «YUMA Pole Dance» проведено чудовий майстер-клас для дітей з повітряної гімнастики, який приємно повеселив і вразив. Центр розвитку «Вінні» розважав малечу цікавими іграми, які давали можливість побешкетувати. Справжні хлопці знайшли себе на локації школи середньовічного бою «Айна Бера» і схрестили шпаги. Об’єднання «Art cloud studio» подарувало можливість розслабитися і створити на свіжому повітрі витвір мистецтва за допомогою фарб і пензлів, але нерідко малеча використовувала для цього свої руки. Багато інших талановитих і неповторних колективів та гуртків Вишгородщини запрошували дітей приєднатися та весело провести час. 
Неймовірно цікавою локацією була мобільна інклюзивна навчальна студія кейтерингу та сервісу «All Inclusive Box», створена у рамках проекту «Розбудова інклюзивного простору для дітей та молоді Вишгородського регіону» за ініціативи організацій «Kinderhilfswerk», «ChildFund»,  «Deutschland», «Жовто-Блакитні Крила» та фінансової підтримки «Lipoid Foundation». Тут   діти могли приготувати брускету-капрезе з моцарелою та песто на грилі, улюблене паніно з сиром «Емменталь», руколлою та  грильованою грушею, солодкий креп із шоколадним соусом та сезонними ягодами. Ніхто не залишився голодним та не нудьгував без діла. На міні-кухні шкварчало і смачно пахло, тому вона зібрала чимало відвідувачів і зівак, які хотіли посмакувати чимось смачненьким.
У рамках «Perlina Fest» відбувся фотоконкурс «Родина, яка надихає», який ініціювала фотограф Наталя Ковальчук. Потрібно було сфотографуватися усією родиною та викласти фото на Facebook-сторінку асоціації багатодітних родин «Перлина». Ви також можете долучитися і ставити оцінки кращим фото. Голосування триває, а переможців оголосять 10 вересня. На фестивалі всі могли долучитися до доброї справи. Принесли канцтовари – допомогли комусь зібрати дитину до школи. Благодійна акція «Збери дитину до школи» під час фестивалю зібрала понад 2000 шкільного приладдя, яке було передане дітям до початку нового навчального року саме під час фестивалю. Хто не зміг приїхати, не залишився без подарунка до 1 вересня – їх адресно надіслали кожному першокласнику.
Відчути дух конкуренції, спробувати свої сили та продемонструвати можливості – все це запропонував конкурс краси «Міс Перлина-2018». Дітлахи із неймовірно цікавими захопленнями продемонстрували велике уміння та прагнення стати найкращими. Нелегка доля випала членам журі, адже серед цих талановитих дітей важко було визначити переможця. Безперечно, кожна дитина мала свій самобутній талант, який повинна розвивати далі. Ніхто із учасників не залишився без символічних подарунків. А пальму першості отримала Марія Машевська з Вишгорода.
Захоплення в учасників свята викликало мото-шоу від команди «Stunt Ride Family». Володіння залізним конем то зачаровувало, то жахало. Всі затамували подих, коли байкеру потрібно було перестрибнути сімох людей-добровольців. Цей трюк був не для слабкодухих, але, коли колесо мотоцикла торкнулося землі і не зачепило жодного із людей, всі із полегшенням зітхнули. Проте хлопці демонстрували не лише такі небезпечні трюки, а й швидкість, та тримали у напрузі глядачів під час виступу.
На завершення свята учасників «Perlina Fest» порадував виступ театру вогню «Рhantom». Як гласить відоме прислів’я – вічно можна дивитися на вогонь, але цей насичений день добігав кінця. Чудова організація свята в цей осінній сонячний день зібрала на активний відпочинок багато родин, які долучилися до благодійності. Чуйність, милосердя та безкорисливість – це ті риси, які роблять людину людиною – вони і домінували на фестивалі «Perlina Fest». 

Христина БАРАНОВСЬКА, «Слово»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 521 | Додав: slovo
comments powered by Disqus