Головна » 2017 » Січень » 26 » Чи вистачає рибі кисню?
18:47
Чи вистачає рибі кисню?

19 січня на Київському водосховищі відбулася акція замірів кисню, яка пройшла за підтримки Рибоохоронного патруля Києва та Київської області, депутата Київської обласної ради Андрія Пещеріна. Розробляли заміри начальник іхтіологічного відділу Наталія Опанасюк та начальник Рибоохоронного патруля Володимир Мухін. На акції були присутні старший науковий співробітник Інституту рибного господарства Сергій Курганський, а також головний інженер Інституту гідробіології Євген Савченко. Активну участь у акції взяли Асоціація рибалок промисловиків, користувачі Київського водосховища – ФОП Сергій Буяло, Владислав Кисіль, Тетяна Потоцька, Євген Курочка, «СВК Шолуденко» Анатолій Михальцов, Сергій Вакульчик, Наталя Лавренок  та голова Асоціації рибалок промисловиків Микола Шинкаренко. 
Вимірювання показників насичення водного середовища розчиненим киснем проводили на акваторії Київського водосховища у районі с. Лебедівка (урочище Лебедине, район 7-8 буїв). Відстань від берегової лінії становила 2-2,5 км, глибини, на яких вимірювався розчинений кисень, коливалися в межах 2-6 м. Показники розчиненого у воді кисню визначали за допомогою спеціального приладу термооксиметра, який давав результати у режимі прямого визначення та хімічного методу (по Вінклеру). Він ґрунтується на первинній фіксації розчиненого кисню у польових умовах та подальшій обробці і отриманні результатів в лабораторних умовах. Застосування двох методів показало, що вміст розчиненого кисню у водному середовищі на цій акваторії, в залежності від глибини проведення вимірювань, коливається у межах 6-8 мг/л, що є цілком нормальним для фізіологічних процесів більшості видів риб у зимовий період. 
Акції відбуватимуться через кожних два тижні для того, щоб вияснити рівень кисню у водосховищі, поки не закінчиться льодостав. Наступна – 2 лютого.

Інф. «Слова»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 555 | Додав: slovo
comments powered by Disqus