Головна » 2014 » Грудень » 6 » Буде хліб, буде й пісня
11:18
Буде хліб, буде й пісня
Саме у такому поєднанні – хліб і пісня – у Вишгородській центральній районній бібліотеці для дорослих відбулося «Свято Хліба», яке організували бібліотека, районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та районний будинок культури «Енергетик». 
 
Ведуча свята, завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки Галина Дмитренко повела учасників свята стежками історії, розповідаючи яким шанованим був хліб в українських родинах. Участь у святі взяли і читачі бібліотеки для дітей,  учні 3-а класу Вишгородської школи №1. Разом з завідуючою дитячою бібліотекою Валентиною Скорою та класним керівником  Оленою Бойко вони підготували літературну композицію, в якій розкривалась уся  глибина пошанівку хліба українським народом. 
 
Місцевий митець, поет Володимир Кисіль прочитав щемливі вірші про нелегку долю хліборобів, про «дітей війни», про сьогоднішні випробування України кризами та «гарячими точками», про високі почуття, які зав­жди повинні бути у стосунках між людьми і робити їх кращими.
 
Галина Журбенко, начальник  управління агропромислового розвитку, розповіла про розвиток агропромислового комплексу на Вишгородщині, де завжди домінувало сільгоспвиробництво. Навіть зараз, коли село переживає не кращі часи, у районі працює 27 сільськогосподарських формувань – здебільшого фермерські господарства з невеликими земельними площами. 
 
Справжньою окрасою стала участь у заході колективу «Золотий вік», який нещодавно завоював на обласному конкурсі у різних номінаціях два других й одне третє місце, а нещодавно виступав у програмі «Фольк-музик» на українському телебаченні. Їх душевні пісні у супроводі музичного керівника Володимира Ткаченка  підкуповували своєю щирістю і нікого не лишили байдужими. Один з учасників заходу, Валерій Виговський, навіть не втримався і заспівав разом з колективом народну пісню «Ой, служив же я у пана...». Це було несподіваним і для самих учасників колективу, які не підозрювали про його талант, хоча і давно знають Валерія Павловича – разом Юрієм Колодзяном, головою асоціації роботодавців, вони постійно підтримують колектив. Варто відзначити й працівників  кондитерського цеху ресторану «Галс», які виготовили коровай, що став символом свята.
 
«У наш непростий час намагаємось хоч якось розрадити, підтримати наших земляків поважного віку, – говорить директор територіального центру Наталія Рудько. – Багатьом з тих, хто в старості залишився наодинці зі своїми проблемами, не вистачає щирого дружнього спілкування. Сподіваюсь, що на нинішньому заході його учасники, вшановуючи найбільшу святиню українського народу, відігрілись душею, приємно поспілкувались, доторкнулись до живильного джерела поезії  та української пісні».
 
Олександр КОНОНЕНКО
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 649 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus