Головна » 2017 » Вересень » 28 » «Благословенна Київщино моя»
17:41
«Благословенна Київщино моя»

24 вересня в Ірпені відбулися урочистості з нагоди відзначення 85-річчя утворення Київської області «Благословенна Київщино моя».
У День Київщини голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган разом з Ірпінським міським головою Володимиром Карплюком урочисто відкрили комплекс спортивних майданчиків на території Ірпінської ЗОШ №3 та новозбудований комунальний дошкільний навчальний заклад комбінованого типу (ясла-садочок) «Колібрі».
Зокрема, під час урочистого відкриття дитячого садка «Колібрі» очільник Київщини наголосив, що відкриття дошкільного закладу відбулось завдяки новим принципам розподілу коштів обласного бюджету, «коли їх використовують не ефемерні обласні структури, а безпосередньо в містах та селах області», що дає можливість переконатися в прозорості, збалансованості та ефективності такого підходу. «Коли ми побачили, як ефективно освоюються кошти на місцях, ми прийняли принципове рішення більше ніколи не фінансувати обласні структури, а віддавати кошти для спорудження садків, шкіл, амбулаторій, будинків культури громадам, які можуть пильно простежити за їх використанням», – сказав Олександр Горган.
Офіційну частину відсвяткували на центральній площі Ірпеня великим ярмарком-виставкою з усіх районів та міст Київщини та святковим концертом за участю талановитих дітей, учасників всеукраїнського фестивалю «Яскраві діти України» і популярних українських виконавців.
Вітання від уряду України та особисто від прем’єр-міністра Володимира Гройсмана передав міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.
Голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган привітав громаду Київщини з ювілеєм та передав привітання від Президента України Петра Порошенка.
Кращі люди Київщини були відзначені державними нагородами, високими званнями та іншими відзнаками.
У заходах взяли участь представники усіх міст та районів Київської області, які, оформивши святкові намети, представляли свої громади та демонстрували досягнення.
Делегація Вишгородського району на чолі з головою райдержадміністрації Вячеславом Савенком виборола перше місце за успішну презентацію рідного краю у конкурсі-фестивалі «Гостинна Київщина». Завдяки активній участі лютізької громади, талановитим мешканцям, незрівнянним талантам народного аматорського хору «Співуче Полісся» Гаврилівського районного палацу культури «Полісся» та народного аматорського ансамблю «Веснянка» з Лютежа Вишгородщина була достойно та колоритно представлена на обласному заході. Окрасою свята став концерт за участі учасників все­українського конкурсу-фестивалю «Яскраві діти України», започаткованого народним депутатом України Ярославом Москаленком. Для Вишгородського району гордістю було знову чути на великій сцені свою землячку, учасницю фестивалю, юну Ангеліну Тереннікову.
Тож велика подяка організаторам такого масштабного заходу за можливість вкотре переконатися, що запорукою успішності рідного краю є підтримка влади та небайдужість місцевих жителів. 
Завершилося святкування 85-річчя утворення Київської області яскравим феєрверком.
Нехай спогади про свято будуть натхненням для реалізації нових завдань і планів на благо Київщини.

Інф. «Слова»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 662 | Додав: slovo
comments powered by Disqus