Головна » 2015 » Квітень » 11 » Битва знавців: знати, думати, цікавитись
10:45
Битва знавців: знати, думати, цікавитись
Третього квітня у Вишгородському районному центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» відбувся районний турнір «Ігри розуму». Найрозумніші юні інтелектуали, учні 7-8 класів, а саме, вісім команд зі шкіл району, змогли зустрітися та довести свою ерудованість у весняній грі сезону 2015.
 
В іграх взяли участь команди Вишгородської школи №1, Димерської гімназії, Лебедівської школи, Демидівської спеціалізованої школи, Козаровицької школи, Вишгородського технічного ліцею, Димерської школи №1 та Вишгородської гімназії «Інтелект». Лічильну комісію представляли методисти центру, голова комісії –  директор ЦТ «Дивосвіт»  Олена Андріяш.
 
На команди чекало п’ять конкурсів: «Бліц», «Вірю-не-вірю», «Географічні паралелі», «Зрозумій мене» та зовсім новий конкурс, в якому команди самі готували завдання своїм суперникам – «Ти – мені, я – тобі».
 
На останок гри – конкурс «Ти – мені, я – тобі».  Команди приготували для суперниць два питання – у галузі мистецтва та техніки. Команда зачитувала своє питання на загал. Команда, що мала на нього відповідати, радилася сім секунд і давала відповідь, якщо вона була вірною, то отримувала два бали за одне запитання. Якщо відповідь звучала невірно, команда балів не отримувала, питання повторювалося для інших команд і за першою піднятою рукою журі визначало, хто відповідатиме. Якщо команда, що була першою, давала вірну відповідь, то зароб­ляла для себе додатковий один бал. Якщо правильної відповіді не було, то команда, автор питання, оголошувала вірну відповідь. Отакою цікавою та насиченою була програма гри. 
 
Битва інтелектуалів була запеклою, цікавою, надзвичайно емоційною та дуже позитивною за настроєм і, як завжди, пізнавальною як для учасників, так і для глядачів-вболівальників.
 
Тож трійка лідерів за результатами гри виглядає так: І місце – команда Димерської гімназії, ІІ місце – команда Димерської ЗОШ №1; ІІІ місце – команда Вишгородської районної гімназії «Інтелект». 
 
Знати, думати, цікавитися – такі прі­оритети в розумників і розумниць! Тож «Інтелектуальний простір» – постійно діючий проект «Дивосвіту», яким керує культорганізатор центру Катерина Караваєва – є надзвичайно актуальним і перспективним, він розвивається, оновлюється і набуває дедалі більшої популярності серед дітей та підлітків Вишгородського району.
 
Анастасія НЕПОКРИТОВА,
гурток Школа журналістики ЦТ «Дивосвіт»
Фото автора
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 449 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus