Головна » 2013 » Лютий » 23 » Афганська війна очима дітей
11:46
Афганська війна очима дітей
Напередодні річниці виведення радянських військ з Афганістану у приміщенні Київської облдержадміністрації відбулося підведення підсумків обласного мистецько-патріотичного конкурсу «Афганська вій на очима дітей», який проводився серед учнів 8-11 класів навчальних закладів Київщини. 

Пам’ять єднає покоління – в одній залі зібралися ветерани Афганістану, воїни – інтернаціоналісти, учні і педагоги, представники громадських організацій. Голова Київської обласної ради Олександр Качний, заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська, які взяли участь у роботі конкурсу, привітали воїнівафганців, учнів навчальних закладів Київської області, усіх присутніх та вручили переможцям конкурсу дипломи лауреатів та почесні призи. 

Члени журі конкурсу перечитали та передивися понад 200 учнівських робіт, які нікого не залишили байдужими. Юні поети, прозаїки, художники у своїх творах відобразили свої переживання, почуття, звучить захоплення мужністю наших воїнів і біль за втраченим життям. 

Переможці конкурсу отримали дипломи лауреатів I, II, III ступенів, цінні призи та сертифікати на отримання путівки в молодіжний табір «Молода гвардія». 

Учасників конкурсу привітав та розповів про створення обласного музею афганської слави і пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» його директор, заслужений працівник культури України Іван Вікован. Першими експонатами майбутнього музею будуть малюнки учасників обласного конкурсу «Афганська війна очима солдат». 

Дирекція музею-заповідника звертається до керівників обласних організацій Української спілки ветеранів Афганістану, до учасників бойових дій, дружин та дітей воїнів-афганців, вдів та матерів, керівників шкільних музеїв навчальних закладів Київської області з проханням надати документи, особисті речі, листи, фотографії, що стануть експонатами обласного музею афганської слави, який увіковічить пам’ять про відважних воїнів – інтернаціоналістів. 

Тамара СОКОЛ, 
заступник директора Національного музею-
заповідника «Битва за Київ у 1943 році» 

Контакті телефони: (04596) 45-123, (04596) 32-672.
Переглядів: 1489 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus