Головна » Архів матеріалів

Гуртом думали про перевізника…

Гуртом думали про перевізника…

Заступник голови РДА Олег Міщенко провів зустріч із представниками автоперевізників, ДАІ, обласного управління транспорту, «Укртрансінспекції». У режимі діалогу обговорювалися два питання – нелегальних перевізників та перевезення пільгових категорій населення. 


Справа в тому, що нелегальні маршрути та велика кількість приватних водіїв відбирають левову частину пасажирів у офіційних перевізників, перехоплюючи клієнтів за кілька метрів від зупинок або везуть по своєму прокладеному маршруту і у свій визначений час. Часто у нелегалів ціна за проїзд трохи вища, однак пасажирів це не лякає. Їм однаково, хто їх повезе – аби швидко і з комфортом. Було в ... Читати далі »

23.02.2013

Молоді сім’ї мають право на житло

Молоді сім’ї мають право на житло

Минулого тижня відбулося засідання міні-клубу, участь у якому взяли начальник відділу соціальної роботи Вишгородського РЦСССДМ Світлана Ворвинець, начальник відділу зв’язків з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та юридичного забезпечення Вишгородської райради Віктор Стукач, керівник громадської приймальні Партії регіонів Марія Дем’янчук. Тема обговорення, через численні звернення громадян, назріла сама – отримання житла молодими сім’ями. 


– Взагалі наша молодь має право отримати житло чи земельну ділянку для будівництва. Однак, майже ніхто не знає, як це зробити, які закони є, – наголосила Марія Дем’янчук. – А оскільки мо ... Читати далі »

23.02.2013

Наш перший «блакитний вогник»

Наш перший «блакитний вогник»

«Досвідчений керівник, оптиміст по натурі, економіст за фахом, який не цурається ні науки, ні хліборобської праці, ні гарної пісні», – так було написано в одній з газет про Олександра Гавриловича Жмурка, мешканця нашого району, вся трудова діяльність якого пройшла у радгоспі ім. Ватутіна. Розпочавши у 1966 році свій шлях інженером, він завершив кар’єру директором цього міцного аграрного підприємства. За 14 років роботи очолюване ним господарство зробило кілька суттєвих проривів у галузях тваринництва, рослинництва, розширювалася сфера його діяльності, зростали темпи виробництва. Але головною, «блакитною» мрією директора була газифікація виробництва і житлових будинків, а також забезпечення робітників радгоспу, лікарів, вчителів та інших категорій працівників соціальної сфери житлом…& ... Читати далі »

23.02.2013

Комендант особливого призначення

Комендант особливого призначення

Перший раз я побачив Павла Федоровича Калашникова, коли прибув у справах до Вишгородської райдержадміністрації. 


«Добрий день!» – «Добрий день!» Звичайний комендант адміністративного будинку. Вже потім дізнався про те, що він полковник запасу, офіцер розвідки. Якось сіли, розговорилися і я зрозумів, що переді мною людина цікавої долі й частинка історії збройних сил, про яку не розповісти – гріх. Тож, напередодні 23 лютого, надаємо йому слово: 

– Народився я на Черкащині, в Уман ... Читати далі »

23.02.2013

Є така професія – Батьківщину захищати

Є така професія – Батьківщину захищати

Для людей, які застали в зрілому віці радянські часи, 23 лютого асоціюється зі збройними силами та людьми у військовій формі. Тому наше питання «Що для Вас свято 23 лютого?» призначалося, в основному, для покоління, народженого в незалежній Україні. 


Ось їхні відповіді: 
День захисника Вітчизни? Свято, для тих, хто перебуваючи на військовій службі, захищав країну. Таких мало, і я до них не належу. 
Анонім
23.02.2013

«Збудити душу сопілковим співом»

«Збудити душу сопілковим співом»

Дитина творить Світ. Дитина творить себе у Світі. Що зробить Світ дитини яскравим, барвистим, змістовним та неповторним? Безумовно, тільки творчість, тільки свято творчої праці, коли дитина проймається «радістю і магією творчості». І відчути ці щасливі миттєвості дитині допомагає її позашкільна діяльність, яку направляє педагог-позашкільник. Така місія під силу тільки творчому педагогу, особистість якого характеризується високим рівнем педагогічної креативності, професіоналізму, компетентності, що забезпечує його ефективну педагогічну діяльність із розвитку потенційних творчих можливостей дітей. 


Зірковий інтер’єр творчих портретів керівників гу ... Читати далі »

23.02.2013

Нам пам’ять серця не дає спокою…

Нам пам’ять серця не дає спокою…

У своєму романі «Сини і дочки Чорнобиля» Іван Бурдак відображає події 1985 року — початку горбачовської перебудови, життєдіяльність його героїв у цей важливий для країни історичний період. Змістовно розкриває суть і характер організаційно-технологічних заходів по забезпеченню оптимальної роботи Чорнобильської атомної електростанції, зокрема четвертого енергоблоку, будів ництва третьої її черги. 


Яскраво, на основі достовірних фактів подаються трагічні для народу події 1986 року — катастрофи на ЧАЕС. Різнопланово показана участь в ліквідації її наслідків героїв книги, серед яких перед читачами постають образи головних дійових осі ... Читати далі »

23.02.2013

Афганська війна очима дітей

Афганська війна очима дітей

Напередодні річниці виведення радянських військ з Афганістану у приміщенні Київської облдержадміністрації відбулося підведення підсумків обласного мистецько-патріотичного конкурсу «Афганська вій на очима дітей», який проводився серед учнів 8-11 класів навчальних закладів Київщини. 


Пам’ять єднає покоління – в одній залі зібралися ветерани Афганістану, воїни – інтернаціоналісти, учні і педагоги, представники громадських організацій. Голова Київської обласної ради Олександр Качний, заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська, які взяли участь у роботі конкурсу, привітали воїнівафганців, учнів навчальних закладів Київс ... Читати далі »

23.02.2013

Головне – якість допомоги

Головне – якість допомоги

Поряд з іншими нововведеннями, у медичній галузі передбачається і докорінна реорганізація роботи швидкої медичної допомоги. 


Думками з приводу того, що саме зміниться у роботі медиків і служб забезпечення термінових викликів зі створенням нової структури, чим не влаштовувала стара, а також, як і коли це позначиться на оперативності та якості в роботі «швидкої» з кореспондентом газети «Слово» поділився новопризначений головний лікар Вишгородської станції швидкої медичної допомоги Володимир Васильович КОБИЛЕВСЬКИЙ (на знімку). 

23.02.2013

Чому не горять рукописи?

Чому не горять рукописи?

Устами свого героя професора Воланда, а саме так називав Сатану невмирущий Михайло Булгаков, стверджувалося, що рукописи не горять. У мене завжди виникало дитяче запитання «чому?», адже всім відомо, що папір горить, і відповідно все, що на ньому написане. Лише з роками я зрозуміла глибинну суть невмирущого вислову. Написане кимось стає частиною свідомості мільйонів людей. Переходить, так би мовити, з паперового носія в ментальну площину… 


Мені чомусь спала на думку саме ця філософська сентенція, коли я потрапила до Вишгородської центральної районної бібліотеки. Мабуть це не випадково. Як часто ми зараз ходимо до бібліотек? Чи є в цьому не ... Читати далі »

23.02.2013
« 1 2 ... 234 235 236 237 238 ... 241 242 »