Головна » Архів матеріалів

Нас возитимуть по-новому?

Нас возитимуть по-новому?

Підготовлено проект змін до порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Відповідний проект урядової постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» розміщено на сайті Мінінфраструктури. 


Зокрема, розроблені зміни стосуються відбору конкурсантів-автоперевізників за наявною технічною базою, кадровим складом, а також визначають вимоги до транспортних засобів та зобов’язання органів виконавчої влади щодо організації пасажирських перевезень. 

02.03.2013

Книга – духовний орієнтир

Книга – духовний орієнтир

Нещодавно в районній бібліотеці для працівників сільських бібліотек-філіалів провели семінар по роботі з користувачами-дітьми «Бібліотека у формуванні культури читання дітей». Бібліотекарям надали змістовні консультації по даному напрямку, які включали огляд як традиційних, так і інноваційних форм індивідуальної та масової роботи по залученню дітей до читання книги. 


Бібліотека провела показовий масовий захід «Ода книзі» з дітьми 4-б класу Вишгородської ЗОШ №1 під керівництвом вчителя Олени Мельник. Діти і дорослі почули цікаву розповідь про значення книги в житті людини, починаючи з раннього дитинства, взяли участь в огляді-бесіді біля книжково ... Читати далі »

02.03.2013

Насіння – кіт у мішку…

Насіння – кіт у мішку…

Вибирати насіння — усе одно, що купувати кота в мішку, адже переконатися в правильності свого вибору городник зразу не зможе. Отже, які хитрощі застосовують недобросовісні продавці насіння та як не потрапити на гачок шахраїв, як відрізнити закордонне насіння від вітчизняного? 


В Україні сьогодні засилля закордонного насіння, а нашого на ринку майже немає. Потужні державні спеціалізовані структури, які займалися виробництвом якісного посівного матеріалу, або зникли, або опинилися в приватній власності. Утім, закордонне насіння зазвичай якісне, вади його в іншому: воно дороге та має вузьке призначення. Наприклад, є цибуля, що дає тільки зел ... Читати далі »

02.03.2013

Доглядаємо за ягідником

Доглядаємо за ягідником

Після суворої зими кущі ягідних рослин смородини й агрусу можуть вимерзти по лінії снігового покриву. 


Навіть якщо на них розпустяться бруньки, то до літа частина куща буде пониклою: погано розвинене листя швидко пожовкне і засохне. Із живої зони, навпаки, підуть сильні пагони з великими темно-зеленими листяними пластинками. Такі кущі мають потребу в обрізуванні. В першу чергу необхідно вирізати всі ослаблені морозом багаторічні гілки. Потім, коли підуть у ріст нові пагони, треба видалити всі слабкі, віддавши перевагу найміцнішим. 

02.03.2013

Глід – сердечний друг

Глід – сердечний друг

В аптечці людини, яка страждає серцево-судинними захворюваннями, обов’язково повинні бути препарати з глоду, вважають лікарі. Глід (російською «боярышник») не лише покращує роботу серця і знижує артеріальний тиск, але й заспокоює нерви. До того ж, ягоди глоду – смачні ласощі. 


Ця рослина нараховує близько 50 видів. Глід з дрібними жовтими плодами, які містять багато цукрів і пектинів, здатний виводити з організму солі важких металів. Глід з чорними плодами особливо необхідний страждаючим атеросклерозом і пухлинними захворюваннями: його плоди багаті антоціанами – противниками вільних радикалів. А найбільш цілющі властивості має глід з плод ... Читати далі »

02.03.2013

Свято футбольної родини

Свято футбольної родини

26 лютого, у святково прикрашеній залі Вишгородського будинку культури «Енергетик», пройшов вечір футболу, де нагороджували найкращих представників цієї популярної гри серед команд Вишгородського району. 


Серед присутніх були як футболісти, що тількино ступили на спортивну дорогу, так і ветерани цієї гри, їх тренери. На свято завітали почесний президент ФК «Діназ», народний депутат України Ярослав Москаленко, голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько, заступники голови Вишгородської РДА Вячеслав Савенок, Валентина Духота, заступник Вишгородського міського голови Олександр Ростовцев. 
02.03.2013

«Вони виконали свій обов’язок!»

«Вони виконали свій обов’язок!»

У день 24-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, біля пам’ятника загиблим воїнам-афганцям у Вишгороді, зібралися сивочолі воїни-інтернаціоналісти, представники органів місцевої влади та громадськості. 


На Київщині проживає майже 10 тисяч учасників бойових дій, які брали участь у локальних конфліктах на території інших держав, в тому числі понад 5 тисяч воїнів-афганців. Серед них 212 інвалідів «афганської» війни, 111 сімей, які втратили своїх рідних. 

Урочистий мітинг з нагоди 2 ... Читати далі »

23.02.2013

На часі – безперебійне енергопостачання

На часі – безперебійне енергопостачання

Темою наради, що відбулася 14 лютого у Вишгородській райдержадміністрації під головуванням заступника голови Київської облдержадміністрації Володимира Максименка, було безперебійне енергопостачання населених пунктів Вишгородського району, перспективи та необхідність дотримання правил експлуатації ліній електропередач і подальшої реконструкції об’єктів енергопостачання. Нагальність порушеного питання викликана частими перебоями в енергозабезпеченні населених пунктів, особ ливо взимку нинішнього року. 


Учасники наради дійшли висновку, що негаразди викликані, в основному, порушеннями правил експлуатації ліній електропередач, та догляду за ни ... Читати далі »

23.02.2013

Коротким рядком

Коротким рядком

На нараді, що відбулася в Вишгородській РДА за участі голови райдержадміністрації Олександра Приходька, голови райради Олександра Носаля, першого заступника голови РДА Вячеслава Савенка та представників ГО «Асоціація рибалок-промисловців» на чолі з її головою Миколою Шинкаренком, Світланою Дяченко та іншими, учасники наради підсумували результати роботи асоціації, розглянули питання подальшого розвитку рибальства, покращення рибних запасів та вдосконалення дозвільної системи на науковій основі. Більш докладно читайте в наступних номерах «Слова». 

* * * 
23.02.2013

Відзнака за підтримку

Відзнака за підтримку

Голова правління ради ветеранів Головного територіального управління МНС України в Київській області Анатолій Бондаренко та його заступник Петро Шаврей від імені ради вручили Почесну відзнаку ради ветеранів ГТУ МНС України та книгу «Місце подвигу – Чорнобиль» голові Вишгородської районної адміністрації Олександру Приходьку. 


– Ми постійно відчуваємо підтримку чорнобильських організацій з боку районної влади, результатом чого стало будівництво пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та видання книги «Місце подвигу – Чорнобиль», екземпляр якої я передаю до районної адміністрації, – наголосив Анатолій Бондаренко. 
23.02.2013
« 1 2 ... 233 234 235 236 237 ... 241 242 »