Головна » Архів матеріалів

На мистецькій весняній хвилі

На мистецькій весняній хвилі

Уже п’ять років поспіль перший день весни творчі колективи ВРЦХТДЮТМ «Дивосвіт» зустрічають мистецькою акцією «Перше березня». 


І хоча на вулиці хурделиця – у залі Центру творчості затишно та тепло і всі налаштувалися на весняну хвилю. Розігрівалися неспішно, спочатку згадали зиму – у «Сніговому вальсі» кружляли сніжинки та їхні кавалери зі студії бального танцю «Афіна». Маленькі співаки та співачки зі студії «Візерунок» присипляли зиму піснею «Колискова ведмедиці» (з мультфільму «Умка»). 

09.03.2013

Звіт про виконання районного бюджету за 2012 рік

Звіт про виконання районного бюджету за 2012 рік

Доходи районного бюджету з урахуванням офіційних трансфертів за 2012 рік виконані в сумі 227247,784 тис. грн, що становить 101,7% до затверджених розписом показників на рік з урахуванням змін. Власні та закріплені доходи районного бюджету становлять 89984,358 тис. грн, або 107,1 відсотка до затверджених розписом доходів на рік, в порівнянні з 2011 роком власні та закріплені надходження зменшились на 45,8% в тому числі за рахунок зменшення надходжень по спеціальному фонду. 


Доходи загального фонду виконані в обсязі 216055,249 тис. грн, тобто на рівні затверджених показників із змінами на рік, спеціального фонду – 11192,535 тис. грн, що становить ... Читати далі »

09.03.2013

«І болем в серці спогад озоветься…»

«І болем в серці спогад озоветься…»

Мені, людині вже не юного віку, завжди було дивно чути старечі бубоніння типу: раніше жилося краще, молодь була толерантнішою, до думки старших прислухалася, колгоспи були багатші, заводи міцніші, роботи було вдосталь, про плідну працю вірші писали, пісні співали… Словом, жилося краще і веселіше… 


Цілий напрямок у літературі визначився. Мемуари – таку назву він отримав. Чи цікаве комусь чуже, хоч і значуще життя? Так, звичайно – впевнена більшість авторів. Бо інакше ж як? Відмовитися від мемуарів – значить забути життя цілого покоління, де в молодості автор був неабиякою фігурою. Зрештою, спогади і переданий у такий спосіб досвід є обов’я ... Читати далі »

09.03.2013

Геній і Любов

Геній і Любов

Цікаво, що все життя основоположника української мови та літератури, корифея справді народної освіти, художника і поета Тараса Григоровича Шевченка, 199-а річниця від дня народження якого відзначатиметься 9 березня, пройшло під знаком Любові. І хоч за його життя ще не всенародної, а буденної, зрозумілішої і більш звичної для нас, його нащадків. Життя Шевченка, талант і успіхи (на жаль, як і негаразди) були осяяні любов’ю до жінки. І, саме Любов’ю, а не похітливим почуттям, знайомим всім живим істотам на землі. 


Про це знають всі. Але не багатьом відомо, що першою, саме першою жінкою у житті художника і поета була не Оксана Кошик з Керелів ... Читати далі »

09.03.2013

Пожежу легше попередити

Пожежу легше попередити

28 лютого співробітниками Головного управління Держтехногенбезпеки у Київській області спільно з представниками Головного територіального управління МНС України у Київській області, проведено комплексне пожежнопрофілактичне відпрацювання Вишгородського району. 


Відпрацьовано 19 сільських і 1 селищну раду. Здійснено обхід 653 домоволодінь, проінструктовано 1462 особи та розповсюджено наглядної агітації на протипожежну тематику у кількості 1500 примірників. Організовано виступи у загальноосвітніх школах на протипожежну тематику, якими охоплено 1271 учнів. 
09.03.2013

Нові правила землевпорядкування

Нові правила землевпорядкування

Представники Держземагентства – заступник начальника управління землеустрою, охорони, оцінки, моніторингу та ринку земель Київської області Марія Маноха та начальник відділу Держземагентства у Вишгородському районі Київської області Дмитро Фурман зустрілися з журналістами з приводу функціонування Національної кадастрової системи, введення нового порядку реєстрації земельних ділянок та здійснення зворотного зв’язку власників земельних ділянок, зокрема, для виправлення неточностей у Національній кадастровій системі. 


Як зазначив Дмитро Фурман, з 1 січня 2013 року в Україні відкрито доступ до Національної кадастрової системи (НКС). Один з її ... Читати далі »

09.03.2013

Привезли додому чемпіонів

Привезли додому чемпіонів

Нещодавно хлопці спортклубу «Фортеця» достойно представили місто і Вишгородський район на відкритому чемпіонаті Миколаївської області з карате кіокушин-кан доренмей. 


З цих змагань ми привезли двох чемпіонів – Олексія Лєзнова та Ореста Шупика, два срібла «взяли» Михайло Остапенко та Назар Фільченко, бронзу вибороли Ілля Сергієнко, Владислав Рябець, Владислав Товстлонюк, Ігор Бобошко. І це при заявлених 14 спортсменах. 

Напевне, це підтвердить якісну професійну підготовку спортсменів «Фортеці ... Читати далі »

09.03.2013

Здоров’я підростаючого покоління

Здоров’я підростаючого покоління

Підростаюче покоління є запорукою майбутнього України. Тому збереження особистого здоров’я – не лише життєва необхідність, а й громадянський обов’язок кожної людини, вияв любові до рідної землі, своєрідний гарант відродження української нації. 


З 18 по 22 лютого в Димерській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов тиждень здоров’я, присвячений зміцненню здоров’я та охорони життя дітей. Зокрема, найяскравішими були змагання «Веселі старти» серед учнів 1-4 класів та 5-6 класів. 

Директор школи Микола Лозен ... Читати далі »

09.03.2013

Людей хвилює житло, земля і комуналка

Людей хвилює житло, земля і комуналка

У понеділок відбулася зустріч народного депутата України Ярослава Москаленка з мешканцями Вишгорода. 


Скористатися нагодою і поспілкуватися з Ярославом Миколайовичем прийшли мешканці не тільки райцентру, а й інших населених пунктів. Виявилося, що більшість питань, що турбують людей, незалежно від місця проживання, стосуються житла – соціального, придбання нового, отримання пільг тощо. 

Як завжди, серед хвилюючих проблем, що люди просили вирішити – земельні питання (оформлення ділянок, отрима ... Читати далі »

02.03.2013

Проведемо зиму, зустрінемо весну!

Проведемо зиму, зустрінемо весну!

2 березня з 10.00 до 22.00
У Вишгороді, на набережній Київського моря (алея Семена Поташника), відбудеться свято «Масляна», що символізує проводи Зими та початок Весни

У програмі свята фестиваль-конкурс на краще пригощання від громад Київщини, конкурс на приготування найсмачнішого млинця. Для дітей буде влаштовано катання на санчатах та снігові забави. 
02.03.2013
« 1 2 ... 231 232 233 234 235 ... 241 242 »