Головна » Архів матеріалів

Її душа – як світло незвичайне…

Її душа – як світло незвичайне…

Жаданна й ніжна, мила і велична, 
На протязі всіх незліченних літ, 
Ти завжди, жінко, з іменем окличним 
Тримаєш у долонях цілий світ. 

Не знаю кому належать ці рядки, та вони в повній мірі розкривають сутність жінки на землі, її велич. Саме так ставляться до прекрасної половини людства, до ж ... Читати далі »

23.03.2013

Політична свобода

Політична свобода

Політична свобода є різновид зовнішньої свободи: людині надається право самостійно говорити, писати, вибирати, вирішувати й подавати свій голос у справах громадського устрою. Її вимоги задовольняються вже не тільки в питаннях внутрішнього духовного життя, але й в питаннях загального та спільного улаштування. Людина оголошується повноправним співучасником, співбудівничим, співкерівником у цих справах. І вже не тільки захищається її власна внутрішня свобода, але людині самій надається вирішувати про інших людей і про їх свободу або несвободу, про їх життя і поведінку. 


Політична свобода набагато більша – і за обсягом і за відповідальностю – ... Читати далі »

23.03.2013

Друзям на згадку дарували міста…

Друзям на згадку дарували міста…


Оцінку історичним подіям визначає час. Стаючи очевидцями тієї чи іншої події, ми сприймаємо її, як звичайний робочий процес, і лише через певні проміжки часу усвідомлюємо ту значимість, яку надає їй безпристра

23.03.2013

Час служити Батьківщині

Час служити Батьківщині

На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України від 9 листопада 2012 №635/2012 «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2013 році» з 1 квітня по 31 травня 2012 року проводиться призов громадян на строкову військову службу. 


Явці на призовну дільницю Вишгородського району для призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни 1995 року народження, яким в період чергового призову виповнилося 18 років, а також громадяни, які народилися у 1988-1994 роках, у яких закінчилася ... Читати далі »

23.03.2013

Майбутнє лісу – в твоїх руках

Майбутнє лісу – в твоїх руках

У найдавніші часи нашої історії ліс для українця був природним середовищем. Він слугував і колискою, і прихистком, був годувальником і рятівником. І сьогодні ліс дуже багато значить для сучасної людини – це в першу чергу комора здоров’я. 21 березня у світі святкують Міжнародний день лісу. Чимало країн разом у цей день відзначають і День дерева. 


Колектив ДП «Димерське лісове господарство» завершив 2012 рік успішним виконанням усіх планових завдань по лісокультурному виробництві. При цьому було створено лісових культур на площі 251 га. 

23.03.2013

Посади своє дерево

Посади своє дерево

Весна в ДП «Вищедубечанське лісове господарство» асоціюється з пробудженням природи, розвитком, початком нового життя. У цей час, як ніколи, хочеться «вирватися» з домівок, кабінетів, бути ближче до землі, до природи. А справжній подих весни можна почути тільки в лісі. Водночас весна для лісівника — це найбільш гаряча пора. Адже в цей стислий проміжок часу закладається майбутнє наших лісів. 


Так у 2013 році ДП «Вищедубечанське лісове господарство» запланувало посадити 148 га лісових культур і 4 га плантацій новорічних ялинок. 

23.03.2013

Легенди вишгородського футболу – у «Кубку легенд»

Легенди вишгородського футболу – у «Кубку легенд»

Минулої суботи в спортивному залі Вишгородської районної КДЮСШ відбувся унікальний по своїй суті турнір поколінь з футзалу під назвою «Кубок легенд». Головною метою турніру була зустріч випускників Вишгородської районної КДЮСШ всіх поколінь. Адже школа має свою цікаву історію. Спортивна школа у Вишгородському районі була відкрита ще у далекому 1979 році, а в лютому 1988 року збудовали новий адміністративний корпус зі спортивним залом.


Запрошення на свято отримали тренери, працівники школи та випускники різних поколінь. Під час урочистого відкриття оголошено склад учасників змагань та відбулося нагородження працівників школи за сумлінну працю та вагомий внесок у розвит ... Читати далі »

23.03.2013

Депутати відстоювали територіальні інтереси громади

Депутати відстоювали територіальні інтереси громади

14 березня 2013 року відбулася 26-а сесія Вишгородської районної ради VI скликання. Депутати розглянули питання затвердження звіту про витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за лютий 2013 року та про внесення змін до рішення районної ради від 21 грудня 2012 року №314-23-VI «Про районний бюджет Вишгородського району на 2013 рік». 


Особливу увагу при обговоренні викликало питання щодо встановлення та зміни меж міста Києва. 

Як зазначив голова Вишгородської районної ради Олександр ... Читати далі »

16.03.2013

У повній бойовій готовності

У повній бойовій готовності

Прийшла нарешті весна (поки що календарна). Її очікували всі – енергетики, комунальники, дорожники, пожежники та дорожно-патрульна служба. Адже згаданим службам і організаціям зима, як завжди, завдала чимало клопотів. Зараз весна додає зайвих турбот Міністерству надзвичайних ситуацій. 


І хоч за прогнозами цього року великих паводків у районі не очікується, до надзвичайних подій має бути готовим усе. 

Служба цивільного захисту Вишгородського району прозвітувала, що наявна техніка у випадку по ... Читати далі »

16.03.2013

Земля – багатство України

Земля – багатство України

Селяни – чи не найзаможніші люди в Україні, адже їм належить найбільший український скарб – земля. Найактуальнішою сьогодні проблемою є її належне та уміле розмежування, належним чином оформлення і використання. У Вишгородському районі питаннями упорядкування землі, як приватного, так і сільськогосподарського призначення переймається державне земельне агентство, представники якого 12 березня відзначили своє професійне свято. Далі пропонуємо інтерв’ю з новопризначеним начальником відділу Держземагенства Дмитром ФУРМАНОМ та його підлеглою – державним кадастровим реєстратором Катериною ЛУЦЕНКО. 

 
– Дмитре Михайловичу, чим викликана необхідність створення служ ... Читати далі »

« 1 2 ... 228 229 230 231 232 ... 241 242 »