Головна » Архів матеріалів

З чого починалася ДЮСШ…

З чого починалася ДЮСШ…

У ці дні, двадцять п’ять років тому, Вишгородська районна дитячоюнацька спортивна школа урочисто переїхала зі старого бараку, що на масиві «Берізки», до великої просторої новобудови, розташованої по вулиці Грушевського у центральній частині Вишгорода. Усі ці роки керував закладом директор Олександр КОГУТ, який і розповів нашому кореспонденту, як розвивався спорт у районі і з чого починалася ДЮСШ. 


Починав кар’єру Олександр Тихонович звичайним вчителем фізкультури у школі №1 міста Вишгород, займався ігровими видами спорту, аж допоки у 1979 році його не призначили директором ДЮСШ. 
30.03.2013

Легендарний танкіст

Легендарний танкіст

Цього року відзначатиметься 70-річчя визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. Скільки б десятиліть не минуло з тих трагічних і сумних днів, подвиг нашого народу у Другій світовій війні ніколи не забудеться. Щорічно ми схиляємо голови в пам’ять про тих, хто не шкодуючи своїх сил і життя визволяв столицю України. 

 
Не лише для Києва, а й для Вишгородського району, де кожен клаптик землі рясно политий солдатською кров’ю, ця дата – особлива. Сім десятиліть тому тут йшли запеклі бої, що вписані в історію Великої Вітчизняної війни як «Битва за Дніпро» і «Київська стратегічна наступальна операція 1943 року». 

Електронний земельний кадастр діє

Електронний земельний кадастр діє

З успішним запровадженням у січні 2013 року системи електронного земельного кадастру на всій території України вдалося в основному досягти всіх цілей проекту, орієнтованих на розвиток, зважаючи на те, що дата завершення проекту після її перенесення – 30 квітня 2013 року. Ці досягнення є значним успіхом України, який сприятиме зміцненню захисту прав власності на землю, підвищенню ефективності операцій із землею та нерухомим майном, а також поліпшенню прозорості управління земельними ділянками. 


Основні досягнення проекту стосуються галузі видачі державних актів на право власності на землю, картографії та запровадження електрон ного земельн ... Читати далі »

30.03.2013

Друзям на згадку дарували міста…

Друзям на згадку дарували міста…


З часом я змінив технологію виготовлення великих скульптурних форм, виконуючи спочатку металевий каркас й обтягуючи його металевою тканою сіткою, на яку наноситься декілька шарів цементно-пісчаного розчину. Це дало змогу відтворювати найдрібніші пластичні деталі та збільшити маневреність монтажних і зварювальних робіт. Згодом декоративні барельєфи на фасадах Будинку торгівлі та ресторану «Вишгород» будівельники виконували без моєї допомоги, вже після нанесення малюнка. 
30.03.2013

Сім опудал спалили, а сніг лежить!

Сім опудал спалили, а сніг лежить!

Педагогічний колектив та учні Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначили свято Масляної, як-то кажуть, відповідно до традицій. 


Цього дня панувала справжня святкова і, разом з тим, родинна атмосфера. В одному зі шкільних коридорів працював ярмарок, де можна було за низькими цінами придбати та поласувати різноманітними наїдками. Зокрема, тут були представлені головні страви Масниці – млинці з різними начинками та сметаною, вареники з сиром, а також інша обрядова їжа. «Діти до заходу підійшли відповідально, а головне, не забули пофантазувати. Звичайно ж не без допомоги батьків та вчителів. Тож шкільні гуляння Масляної пройшли на «Ура!» – в ... Читати далі »

30.03.2013

Виплата зарплати – пріоритет у роботі

Виплата зарплати – пріоритет у роботі

Прокуратура Вишгородського району здійснює постійний нагляд за додержанням і застосуванням законодавства про оплату праці. Статтею 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за порушення встановлених термінів виплати заробітної плати або виплата її не в повному обсязі. 


Кримінальна відповідальність за безпідставну невиплату заробітної плати більш як за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності чи громадянином – суб’єктом підприємницької діяльності, передбачена статтею 175 Кримінального кодексу України.  ... Читати далі »

30.03.2013

Туберкульоз виліковується!

Туберкульоз виліковується!

Туберкульоз – небезпечна інфекційна хвороба, якою вражаються не лише люди, а й тварини та птахи. Сягає хвороба в сиву давнину, але збудник її виявлений тільки в 1882 році німецьким лікарем Кохом, ім’ям якого збудник названий паличкою (така по формі бактерія) Коха. Бактерія Коха дуже довго, місяцями зберігається в зовнішньому середовищі і тільки сонячні промені вбивають її через 2-3 хвилини. 


Туберкульоз може вражати майже всі органи людини, але найчастіше – до 80% випадків – вражається легенева система. В сприятливих умовах бактерія швидко розмножується, руйнує вражений орган, виділяє велику кількість токсинів, що призводить до виникнення ... Читати далі »

30.03.2013

«Вірші писав завжди, майже не бачу, але ж відчуваю!»

«Вірші писав завжди, майже не бачу, але ж відчуваю!»

У невеликому будинку, прямо над дорогою, у Нових Петрівцях проживає родина Стареньких – Олександр Йосипович та Зінаїда Омелянівна. Усе життя Олександр Старенький пропрацював слюсарем-складальником, але душа його ще змалку була небайдужою до написання віршів. Ще в дитинстві він почав втрачати зір, але це не стало йому на заваді жити повноцінним життям, як з точки зору працездатності, так і особистого життя. Зустрівши Зінаїду, струнку та веселу працівницю радгоспу, він зрозумів, що закохався. У світлому вирі почуттів подружжя, намагалося не занепадати духом через скруту, виховували сина Володимира, будували власну хату. В ній і до сьогодні проживають. 


30.03.2013

«Діалог з країною»

«Діалог з країною»

Під час проведення телевізійного проекту «Діалог з країною» до Президента України Віктора Януковича звернулося вісім жителів Вишгородського району та Києва. 


Громадянка Л.В. Кононенко з Козаровичів порушила питання надання матеріальної допомоги. Комісія розглянула це звернення та виділила одноразову матеріальну допомогу у розмірі 500 грн. 

Жителька Г.О. Анкудінова з Нових Петрівців звернулась з проханням надання житла. Їй усно роз’яснено процедуру отримання житла та враховуючи складне матері ... Читати далі »

30.03.2013

Побілка – важливо і необхідно

Побілка – важливо і необхідно

Кора першою приймає на себе коливання температур, обмерзає, отримує сонячні опіки, тріскається, вражається шкідниками-короїдами, грубішає, відшаровується з природних причин, а тому вимагає постійної турботи. 


Перший етап. У вологу погоду очищаємо стовбур і основи нижніх скелетних гілок від мохів та лишайників, старого відшарування кори. Робимо це руками в садових рукавичках з тканини. Ніяких пластикових і, тим більше, металевих скребків, щіток, мочалок і такого подібного застосовувати не можна. Вони дуже сильно травмують кору, замість користі завдасте шкоди. Щоб очистити тріщинки і заглиблення, скористайтеся дерев’яним ножем або пр ... Читати далі »

30.03.2013
« 1 2 ... 226 227 228 229 230 ... 241 242 »