Головна » Архів матеріалів

Не старіють душею моряки

Не старіють душею моряки

29 березня виповнилося 90 років ветерану Великої Вітчизняної війни капітану першого рангу у відставці Олексію Михайловичу Школенку. 


Весною 1943 року старший червонофлотець Олексій Школенко закінчив розвідувальну школу ВМФ по курсу розвідник-диверсант для подальшої роботи на окупованій території. У червні 1943 року Олексій Михайлович у складі групи розвідників був закинутий у ворожий тил північніше Києва в район Димерських лісів для збору розвідувальних даних про склад та дислокацію німецьких військ, вивченню навігаційної ситуації в басейні Дніпра. Ці важливі дані були необхідні нашому командуванню для підготовки контрнаступу радянських в ... Читати далі »

06.04.2013

Підвищення пенсій інвалідам війни

Підвищення пенсій інвалідам війни

Постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2013 року №151 внесено зміни до п. 1 постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2010 року №656 «Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій». 


Відповідно до цих змін, з 1 травня 2013 року інвалідам війни другої, третьої групи з числа учасників бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, яким виповнилося 85 років і більше, щомісячна державна адресна допомога до пенсії, передбачена абзацем 1 пункту 1 зазначеної постанови, буде виплач ... Читати далі »

06.04.2013

Високий тиск – це ще не вирок

Високий тиск – це ще не вирок

Артеріальна гіпертензія є одним з найбільш значимих захворювань щодо розвитку серцево-судинних ускладнень, що пояснюється її значною поширеністю й роллю в ураженні органів-мішеней: серця, мозку, нирок, сітківки ока. Підвищення артеріального тиску реєструється приблизно у 20-30% дорослого населення та істотно впливає на тривалість і якість життя. 


Поширеність артеріальної гіпертензії значно підвищується з віком від 10% у осіб 18-30 років, до 50-70% серед осіб 50-60 років. 

Наявність артеріаль ... Читати далі »

06.04.2013

7 квітня – Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня – Благовіщення Пресвятої Богородиці

Завтра святкуємо великий і радісний богородичний празник Благовіщення Пресвятої Богородиці. Пригадаймо спочатку, що жила Марія в невеликому містечку Назарет разом із батьками Йоакимом і Анною – побожними старцями з роду Давида, і в той час, про який ми оповідаємо, вже була заручена зі старцем Йосифом, котрий також походив з роду Давида. Згадка про царя Давида зовсім не випадкова. Саме з його роду мав прийти обіцяний Спаситель, народження якого ізраїльський нарід очікував довгі віки й уже відчував наближення «повноти часів» – виконання всього, що Бог обіцяв. 


Завтра під час Божественної Літургії у храмах Господніх читатиметься уривок з Єва ... Читати далі »

06.04.2013

Копійчана справа

Копійчана справа

В одному з хлібних кіосків Вишгорода я постійно купую хлібобулочні вироби. Все здавалося б гаразд, але мене дивує й обурює така річ – одна з продавщиць завжди свариться і просить не давати їй дрібні монети номіналом 1 та 2 копійки. За її словами, цей дріб’язок – не гроші. Хочу зазначити, що я не несу їй копійчинами великі суми. Назбирається 5-10 копійок – от і розрахуюсь. А продавець просто повертає дрібні монети і хліба мені не продає. Я розумію, що вона порушує закон, але як мені її умовити брати гроші – і великі, і дрібні? 


Володимир ДМИТРЕНКО, Вишгород. 
06.04.2013

Зарплата в «конвертах» – це аморально

Зарплата в «конвертах» – це аморально

У районі гостро постала проблема легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Усвідомлюючи важливість цієї проблеми, більшість роботодавців працюють у законодавчому полі. Але є й такі, хто, намагаючись отримати якомога більший прибуток, ухиляються від сплати податків, використовують працю громадян без належного оформлення трудових відносин та пропонують заробітну плату «в конвертах». 


Для безпосередніх працівників неформальна зайнятість є нестабільною, нерегулярною і тому ризикованою; вона не гарантує одержання трудових доходів. Така зайнятість позбавляє частину найманих працівників багатьох соціальних прав, передбачених ... Читати далі »

06.04.2013

Звіт як м узична фейєрія

Звіт як м узична фейєрія

Найвірнішим показником будьякої праці, в тому числі і творчої, є її результат, адже важкий щоденний мистецький труд залишається за кулісами, в численних класах та аудиторіях. Сценічне музикування є надзвичайно складним видом художньої діяльності, адже, маючи лише одну – єдину спробу, без права на помилку, артист повинен відобразити весь спектр мистецьких завдань,поставлених перед ним. Музичне мистецтво не прощає відсутності таланту, працелюбності та творчої дисципліни. Тому, знавці своєї справи, старанні педагоги Вишгородської дитячої музичної школи докладають багато зусиль для виховання справжніх маленьких артистів та відповідальних особистостей. 


06.04.2013

Смерч поміж висоток

Смерч поміж висоток

Примхлива погода з такими аномальними для України явищами, як відлиги в лютому, морози в березні, цвітіння липи в травні й тропічні зливи, в наступні роки збережеться. При цьому, ситуація може погіршуватися смерчами й ураганами або ж сильними зливами, які були літом минулого року в Вишгородському районі та в Києві, коли з будинків вітер зривав дахи, з корінням виривало величезні дерева, а по вулицях текли річки. 


Останнім часом світ постійно потрясають погодні катаклізми. Нагадаємо, які погодні аномалії відбулися в Києві в недалекому минулому. 

... Читати далі »

06.04.2013

Прихильники Мельпомени – у Вишгороді

Прихильники Мельпомени – у Вишгороді

30 березня у Вишгородському Центрі творчості «Дивосвіт» гостинно розкрилися двері для шанувальників театрального мистецтва. Це був початок нового проекту – щорічного відкритого фестивалю аматорських театральних колективів «Театральна субота». У фестивалі взяли участь і вишгородські юні митці, і театри-студії з інших районів Київської області. 

 
В програмі показів фестивалю «Театральна субота» були виступи театральної студії «Експромт» Вишгородського районного будинку культури «Енергетик» з виставою «Тутта Карлсон і Людвіг Чотирнадцятий» та постановкою молодшої групи «Карлсон, який живе на даху». Т ... Читати далі »

Іноді краще... збрехати

Іноді краще... збрехати

Перешкоди, спокуси, втрати... Через це доводиться пройти всім парам, які одного разу вирішили жити разом – труднощі можуть як загартувати і зблизити партнерів, так і віддалити і розвести їх. Ось декілька порад, як будувати сімейні стосунки (з особистого досвіду). 


В сімейному житті важливо навчиться «будувати» діалог, слухати й бути стриманим. Важливі тут також повага і самоповага. Слід пам’ятати, що чоловіки завжди говорять менше, їхній словниковий запас бідніший, ніж у жінок. Але це не означає, що вони кам’яні й нічого не відчувають. Жінкам у такому випадку потрібно просто з ... Читати далі »

06.04.2013
« 1 2 ... 224 225 226 227 228 ... 241 242 »