Головна » Архів матеріалів

Без минулого немає і майбутнього

Без минулого немає і майбутнього

Вишгородщина свято пам’ятає цю давню мудрість, тому і вшановує історичну пам’ять про трагічні події нашого району й держави. 


Всього на території району знаходиться більше 120 пам’ятників історії та мистецтва, пов’язаних з Великою Вітчизняною війною (братські могили, пам’ятні знаки на честь загиблих воїнів-односельців, пам’ятник В.І. Чапаєву). У Вишгороді зведені пам’ятний знак ліквідаторам аварії на ЧАЕС, пам’ятний знак жертвам Голодомору, пам’ятний знак на честь воїнів-афганців. Знаковою подією стало відкриття пам’ятника небесним покровителям міста Вишгорода страстотерпцям святим Борису та Глібу. 
13.04.2013

Сіяли добре, світле і вічне…

Сіяли добре, світле і вічне…

Після утворення Вишгородського району 21 травня 1973 року почав діяти Вишгородський районний відділ освіти. До новоутвореного відділу були передані Вахівська, Пилявська, Ровівська восьмирічки, Любимівська середня та Руднє-Димерська початкова школи Iванківського району, а також школи Лівого берега Дніпра від Жукина до Хотянівки і школи північної частини Києво-Святошинського району. 


Завідувачем районного відділу освіти був призначений П. В. Дворяк, який перебував на цій посаді до 1979 року. Крім нього, у відділі освіти на той час працювали ще чотири спеціалісти – інспектори В.В. Гамарис і М.Т. Гримальський, завідувач районного методичного ... Читати далі »

13.04.2013

Від першої особи

Від першої особи

Марія ЗАБЛОЦЬКА, 

вчитель початкових класів, Гаврилівка: 

– Я вчитель початкових класів. На освітянській ниві пропрацювала п’ятдесят років. За півстоліття багато змінилося у нашому житті – пережили багато історичних, економічних, культурних подій. Було лише відчуття новизни, коли приходив новий клас, адже кожна дитина, кожен рік навчання не схожі один на одного. Моя робота, як жодна інша, цікава і водночас відповідальна. 

13.04.2013

Головне завдання – зміцнення здоров’я

Головне завдання – зміцнення здоров’я

Працівники фізкультури та спорту Вишгородського району зробили черговий вагомий внесок у скарбницю спортивних трофеїв. Вперше за час існування району, за підсумками роботи у 2012 році в рейтингу серед територій Київської області, Вишгородщина посіла перше місце зі спортивно-масової та фізкультурної роботи. Про нинішній стан справ, майбутнє, проблеми та здобутки спортивної галузі розповів начальник відділу молоді та спорту Вишгородської РДА Микола ГОРОВИЙ. 


– Спортивно-масова та фізкультурна робота спрямована, перш за все, на забезпечення зміцнення здоров’я, виховання високих моральних якостей у молоді та підвищення авторитету району в Киї ... Читати далі »

13.04.2013

Фахове реагування на виклики стихії

Фахове реагування на виклики стихії

29 березня під головуванням голови Вишгородської районної державної адміністрації Олександра Приходька відбулося засідання постійної комісії РДА з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У роботі комісії взяли участь заступник голови Київської облдержадміністрації Володимир Максименко, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Київській області Олександр Комах, директор департаменту з питань цивільного захисту населення та ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи Микола Сек, заступник начальника Київводресурсів з питань виконання природоохоронних заходів і реконструкції об’єктів Дмитро Бугай. 


06.04.2013

Водопілля – екзамен для гідротехніків

Водопілля – екзамен для гідротехніків

У зв’язку з різким потеплінням на початку квітня, синоптики передбачають можливі повені та залиття низинних місць в акваторії Дніпра, Десни, Прип’яті та інших річок Київщини. У приміщенні Київської ГЕС відбулася прес-конференція для ЗМІ. Відповіді на численні запитання давали генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» 


Ігор Сирота, директор філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Олег Урманов та головний інженер–заступник генерального директора ПАТ «Укргідроенерго» Вадим Рассовський. Ігор Сирота окреслив заходи, які вживаються компанією для підготовки пропуску води. «Цього року ми очікуємо рівень притоку води вище середнього. Через Київську ГЕ ... Читати далі »

06.04.2013

Забезпечити доступ до кваліфікованої медичної допомоги

Забезпечити доступ до кваліфікованої медичної допомоги

Для кожної людини здоров’я – багатство, яке не купиш ні за які гроші. Тільки фізично здоровій нації, збагаченій інтелектуально і духовно, під силу дати гідну відповідь викликам сьогодення. Саме цими причинами зумовлена велика увага до популяризації здорового способу життя та покращенню медичного забезпечення населення району з боку народного депутата України Ярослава Москаленка. 


– Найперше, у чому полягає соціальна політика в галузі охорони здоров’я – забезпечення доступу абсолютно всіх громадян до кваліфікованої медичної допомоги, – розпочав нашу розмову Ярослав Миколайович. – На практиці це означає оснащення закладів охорони здоров’я с ... Читати далі »

06.04.2013

Коротким рядком

Коротким рядком

Президент України Віктор Янукович наголосив на неприпустимості втручання територіальних центральних органів влади в діяльність місцевої влади та бізнесу під час засідання Комітету з економічних реформ. «До мене надходять звернення, що територіальні органи центральних органів влади, так би мовити, перегинають палицю і тим самим втручаються в діяльність не тільки бізнесу, а й місцевих органів державної влади. Це неприпустимо», – сказав Віктор Янукович. Якщо випадки такого втручання траплятимуться й надалі, Президент пообіцяв вживати дуже жорстких заходів. 


* * * 

06.04.2013

Треба вчитися сплачувати податки

Треба вчитися сплачувати податки

Наприкінці минулого тижня в приміщені ДПІ у Вишгородському районі було проведено брифінг першого заступника начальника – начальника відділу податкової міліції ДПІ у Вишгородському районі Миколи Квасневського, на тему, яка хвилює багатьох мешканців Вишгорода та Вишгородського району – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 


Микола Квасневський ще раз нагадав, що з січня 2013 року вступила в силу 265 стаття Податкового кодексу України, яка регулює даний податок. 

«Для фізич ... Читати далі »

06.04.2013

«Нащо мені чорні брови»

«Нащо мені чорні брови»

Я часто буваю в Новопетрівській школі мистецтв. Заходжу в справах або послухати виступи вихованців школи чи майстрів мистецтв, які приїздять з концертами. І мене завжди огортає хвиля гордості за те, що в нашому селі є така школа, де працюють талановиті викладачі, віддаючи дітям частину своєї душі. 


А в ці березневі дні у школі відбувся вечір, присвячений 199-й річниці від дня народження Тараса Шевченка. Викладач класу образотворчого мистецтва Катерина Василевська разом зі своїми вихованцями організувала виставку художніх робіт за мотивами творчості поета. 
06.04.2013
« 1 2 ... 223 224 225 226 227 ... 241 242 »