Головна » Архів матеріалів

Від міста до міста, від села до села…

Від міста до міста, від села до села…

З 27 квітня по 3 травня під патронатом голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка та Партії регіонів з метою відзначення пам’ятних дат Великої Вітчизняної війни, вшанування учасників бойових дій, ветеранів війни, увічнення світлої пам’яті про полеглих у роки Великої Вітчизняної війни, шляхами Київщини пройшов велопробіг «Пам’ять». 


У заході взяли участь спортсмени, школярі та представники Партії регіонів. Вікова категорія учасників від 13 до 72 років. Кожного дня велосипедисти долали від 100 до 125 км, загальна відстань велопробігу становить 820 км. 
11.05.2013

Патріотизм – внутрішнє переконання

Патріотизм – внутрішнє переконання

З метою підтримки творчої педагогічної діяльності, популяризації освітянських здобутків проводиться Всеукраїнський конкурс майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості». 


У цьому році змагалися педагоги-позашкільники у номінації «Керівник гуртка-2013» туристсько-краєзнавчого, військово-патріотичного, фізкультурно-спортивного, дослідно-експериментального напрямів. Вишгородський «Дивосвіт» в обласному етапі (в номінації військово-патріотичний напрям) представляв Андрій Сологуб, керівник історико-краєзнавчого клубу «Легіон», педагог Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ставши переможцем заочного туру конку ... Читати далі »

11.05.2013

Пам’ятатимемо Вас завжди...

Пам’ятатимемо Вас завжди...

«В печати лишь скупые строки, 
Писать об этом не легко… 
И о размахе катастрофы 
Тогда сказать не мог никто…»

У Вишгороді, перед пам’ятним знаком ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростан ... Читати далі »

04.05.2013

Пам’ять у наших серцях

Пам’ять у наших серцях

Минулої п’ятниці на Старопетрівському старому цвинтарі відбулося освячення щойно збудованої каплиці. Участь в заході взяли громадськість села, депутати сільської ради Тарас Димко та районної ради Ігор Москаленко, радник голови Вишгородської райради Марія Дем’янчук. 

 
За свідченнями очевидців, саме тут у далекі тридцяті роки, селяни помирали голодною смертю. Поховання цілих сімей відбувалося в одній ямі. І щоб приховати злочинні дії тодішньої влади, в 1938 році захоронення зупинили. Проте пам’ять про померлих залишилася у серцях односельчан. 
 
«Довго виношував ідею побу ... Читати далі »

«Дивосвіт» збирає вогнеборців

«Дивосвіт» збирає вогнеборців

У центрі «Дивосвіт» відбулася зустріч «Дружин юних пожежників». Ці зустрічі проводяться вже дев’ятнадцятий рік поспіль. Молоді активісти-пожежники, розважаючи, агітували присутніх бути обережними з вогнем, а сприяли організації заходу ГУ ДСНС України у Київській області та департамент освіти та науки Київської обласної державної адміністрації. 


Загалом, завітало одинадцять команд з Києва та Київської області, які по черзі представляли себе – піснями, запальними танцями, анекдотами та театральними мініатюрами. Лейтмотивом кожного з виступів була небезпека, яку може спричинити вогонь, та найпоширеніші причини виникнення пожеж. < ... Читати далі »

04.05.2013

Разом у нас все вийде!

Разом у нас все вийде!

Для кожної людини найцінніше в житті – це родина, а найдорожче для дитини – зростати в любові батьків. Та на привеликий жаль такої любові не відчули вихованці Черкаського обласного спеціалізованого будинку дитини, їх зрадили найдорожчі люди – батьки. В цьому будинку проживає 120 дітей віком від двох місяців до п’яти років. Тому ми і вирішили поділитися теплом наших сердець з дітлахами. Цей заклад ми відвідуємо вже не вперше, нас називають вже не гостями, а друзями. Радує серце те, що тут працюють люди, закохані в свою справу. 


Для початку були розповсюджені оголошення про благодійну акцію. Як добре, що у нашому вузі є багато небайдужих лю ... Читати далі »

04.05.2013

Коротким рядком

Коротким рядком

Президент України Віктор Янукович під час відвідування Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС» ознайомився з ходом робіт з монтажу нового безпечного конфайнменту над об’єктом «Укриття» та поспілкувався з колективом станції. «Велика вам подяка за вашу працю, за вашу мужність», – сказав Віктор Янукович. Працівники ЧАЕС повідомили главі держави, що монтаж конструкцій конфайнменту буде завершено у заплановані терміни – до кінця 2015 року. На сьогодні змонтовано 25% конструкцій. 


* * * 

04.05.2013

Мета реформи – підвищення якості життя

Мета реформи – підвищення якості життя

Існуюча в Україні система місцевого самоврядування на сьогодні не задовольняє потреби суспільства. Реформа має визначити напрями, механізми, терміни формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Нинішня система самоврядування на місцях є неефективною і суттєво стримує розвиток України, а також заважає євроінтеграції. 


«Вважаю за необхідне розпочати на всіх рівнях широку дискусію Концепції реформи місцевого самоврядування, забезпечити врахування всіх пропозицій, що будуть висловлені нашими співгромадянами», – зазначив Президент України Віктор Янукович. 
04.05.2013

Стратегії потрібне доопрацювання

Стратегії потрібне доопрацювання

Ознайомившись із статтею академіка І.Г. Бурдака «На яку ногу кульгає українська економіка?» на шпальтах газети «Слово» від 9 лютого 2013 року, вважаю за доцільне висловити свою точку зору на порушені шановним Іваном Григоровичем проблемні питання. Насамперед, зазначу, що тільки за ініціативу по розробленню «Стратегії соціально-економічного розвитку району на період до 2015 року» академік І.Г. Бурдак заслуговує на велику шану. 


Цей фундаментальний документ міг стати базовим для розробки аналогічних стратегій в усіх районах України. Відгукнувшись на запрошення прийняти участь у розробці розділу стратегії «розвиток агропромислового ко ... Читати далі »

04.05.2013

Збережемо «зеленого друга» для нащадків

Збережемо «зеленого друга» для нащадків

Лісова пожежа – це лихо для всіх: і для людей, і для пташок та звірів, що мекають у лісі. За світовою статистикою, 90 відсотків пожеж у лісових масивах виникають через необережне поводження людини з вогнем. Найчастіше швидко спалахують хвойні насадження, особливо влітку, коли недбайливі громадяни залишають непогашені вогнища, недопалки, сірники тощо. Лісові пожежі також можуть виникнути від іскри транспортних засобів, що знаходяться в лісі, від блискавок і самозаймання органічних речовин. 


Лісівники ДП «Димерське лісове господарство» до початку пожежонебезпечного періоду проводять ряд заходів, які спрямовані на своєчасне виявлення та попе ... Читати далі »

04.05.2013
« 1 2 ... 218 219 220 221 222 ... 241 242 »