Головна » Архів матеріалів

Відкрито оновлену медамбулаторію

Відкрито оновлену медамбулаторію

У Катюжанці відкрили амбулаторію загальної практики – сімейної медицини. В урочистостях взяли участь голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль. 

 
– Соціальні ініціативи Президента України – це фактично орієнтир для подальшого руху, як в медичній галузі так і в інших напрямах реформ у регіоні, – наголосив Анатолій Присяжнюк. – Мешканці усіх сіл та районів Київщини повинні отримувати якісну медичну допомогу. Тому без погодження з громадою в регіоні жоден медичний заклад не буде закритий, а навпаки відкриватимуться оновлені та з сучасною медичн ... Читати далі »

Відродження культурної інфраструктури

Відродження культурної інфраструктури

Минулого тижня у Вищій Дубечні після капітального ремонту урочисто відкрили клуб! Приміщення побудоване у далекому 1960 році і майже не «бачило» подібних глобальних ремонтів. Свого часу народний депутат України Ярослав Москаленко та голова райдержадміністрації Олександр Приходько пообіцяли допомогти з ремонтом закладу. І от минулої п’ятниці відбулося офіційне відкриття відремонтованого клубу. 


Серед перших глядачів, які завітали на святковий концерт, були вищедубечанська громада, Олександр Приходько зі своїми заступниками Тамарою Овчинніковою та Валентиною Духотою, начальник відділу культури РДА Олександр Біляєв, котрий також взяв участь ... Читати далі »

25.05.2013

Від «ямкового» ремонту – до капітального будівництва

Від «ямкового» ремонту – до капітального будівництва

Тривала та сніжна зима завдала великої шкоди завдала значної шкоди дорожній мережі. Проте зусиллями будівельних, дорожніх та комунальних структур району ведеться значна робота не лише з «ямкового» ремонту. На сьогодні здійснено капітальний ремонт дорожнього покриття на багатьох вулицях Вишгородщини. Якщо конкретно, то це вулиці Кірова (Глібівка), Шевченка (Рови), Радгоспна (Федорівка), Карташова (Любимівка), Єрмошина (Володимирівка), Шевченка (Синяк), Першотравнева та Новокиївська (Нові Петрівці), провулок Петровський (Сичівка). У процесі реконструкції – вулиці Нова та Жовтнева (Нові Петрівці) і Колективна (Ясногородка). 


Підготовлені про ... Читати далі »

25.05.2013

Земля почала працювати

Земля почала працювати

Весняна посівна кампанія є найвідповідальнішим періодом у сільськогосподарському виробництві. Необхідно відмітити певні специфічні умови, в яких функціонує сільське господарство Вишгородського району. Район відноситься до зони Полісся, а це в основному бідні на вміст гумусу піщані і супіщані грунти. Природньо-кліматичні умови та збіднені грунти не дають змоги вирощувати широкий асортимент сільськогосподарських культур. Щоб отримати віддачу землі, необхідно вкладати значні грошові та матеріальні ресурси. 


Не дивлячись на те, що погодні умови весни поточного року відтермінували проведення весняної кампанії на три тижні, сільськогосподарські ... Читати далі »

25.05.2013

Пам’ять буде жити

Пам’ять буде жити

У травні минає 70 років від дня розстрілу нацистськими окупантами п’яти жителів Димера. Це була cім’я лісника Лапенка Тихона Даниловича та його сусід Кикім’ян Антон, яких окупанти нещадно покарали за допомогу чи зв’язок з партизанами. 22 травня 1943 року фашисти увірвались до хати та стали катувати господаря, знущатись над дружиною та дітьми. За спогадами старожилів Димера Тетяни Михайлівни Лясоти та Григорія Марковича Павлюка нещасних живцем було спалено у власній хаті. По війні над могилою родичі встановили чотирикутну піраміду з іменами закатованих. 

 
Від терапевтичного відділення Димерської районної лікарні лісом до могили вилась натоптана стежка, часто в за ... Читати далі »

Дитячий відпочинок – в надійних руках

Дитячий відпочинок – в надійних руках

Питання, що стосуються дитячого оздоровлення, створення гарних передумов для подальшого навчання та повноцінного розвитку підростаючого покоління завжди було пріоритетними у повсякденній роботі Вишгородської райдержадміністрації. На реалізацію соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича і спрямовуються зусилля відповідальних працівників структурних підрозділів райдержадміністрації на чолі з головою Олександром Приходьком. 


Ще на початку квітня голова РДА дав доручення відповідним відділам та службам утворити районний оперативний штаб з цього питання і вжити заходів щодо забезпечення у 2013 році послугами із оздоровлення та в ... Читати далі »

25.05.2013

Триває кампанія з місцевих виборів в облраду

Триває кампанія з місцевих виборів в облраду

У Вишгородському районі 2 червня 2013 року відбудуться проміжні вибори в депутати Київської обласної ради VI скликання в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №16. До складу округу входять всі населені пункти району, крім Вишгорода. 


Одним із кандидатів у депутати Київської облради зареєстровано Олександра Приходька, який з серпня 2010 року працює головою Вишгородської райдержадміністрації. Трудовий шлях він розпочав у 1977 році з посади водія любимівського радгоспу «Комунар». 

25.05.2013

Святиня повернулася додому

Святиня повернулася додому

В Україні відзначили свято перенесення мощей святих Бориса та Гліба. Прикметно, що цього дня одна з унікальних ікон православного світу – Вишгородсько-Володимирська Богородиця після довгих мандрів повернулася додому, у храм Бориса і Гліба, що у Вишгороді. 

 
Ікона Володимирська (Вишгородська) Божа Матір має дивну, трагічну і таємничу історію. За легендою, Вишгородська ікона Божої Матері була написана самим Євангелістом Лукою на липовій дошці від столу, за яким сидів Ісус Христос із матір’ю та батьком. Вона є найстарішою з усіх Богородичних чинів. Коли Марія побачила свій намальований образ, то промовила «Віднині ублажатимуть Мене всі роди. Благодать Народженого від Мен ... Читати далі »

Вони захищали Київ

Вони захищали Київ

У селі Гатне Києво-Святошинського району Київської області в урочистій обстановці відбулося перепоховання останків 25 бійців Червоної Армії, які загинули під час оборони Києва, та мітинг-реквієм на їхню честь. 


В урочистій церемонії взяли участь віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, голова Київської обласної ради Олександр Качний, ветерани, представники археологічно-пошукового загону «Дніпро-Україна», мешканці Києва та Київської області. 

18.05.2013

Слава Матерям, що вчать нас добру

Слава Матерям, що вчать нас добру

Безумовно, День матері – одне з найбільш зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити, незважаючи ні на що. Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися художниками і поетами. І невипадково – від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть у дружній родині й під опікою щасливої матері. 


Цьому і було присвячено урочистий захід, що відбувся 15 травня у великому залі Вишгоро ... Читати далі »

18.05.2013
« 1 2 ... 215 216 217 218 219 ... 241 242 »